Hyundai Assan İ 30 Kalkışta Titreme

24 Eylül 2023 02:02

2015 model GDI motor benzinli otomatik 7 ileri vites i30 sahibiyim. Aracım şu an tam hatırlamıyorum ama 30-35.000 kilometre arasında kalkışta titreme sorunu verdi. Ankara'da bulunan Ata Hyundai plazaya götürdüm, bana debriyaj baskı balata değişecek dediler. Pandemi zamanıydı ve aracımın garantisi yeni bitmişti, ancak kilometrenin çok düşük olması ve Hyundai'nin pandemide tüm araçların garantisini 3 ay uzatması sonucu garantiden değişti. Değişim sonrası en az 70.000 kilometre sorun çıkartmaz dendi, volanda bir sıkıntı olabilir. Bu kilometrede bu hata oluyorsa onu da değiştirseydiniz dediğimde gerek yok dediler. Aracım 60.000 kilometreye geldi. Yani değişen baskı balata ile 25-30.000 kilometre yapmadan maalesef aynı arızayı vermeye başladı. Servisi aradım, bana parça garantisi geçmiş dendi. Bende parça garantisi geçebilir de bir araç normal yormadan kullanımda 60.000 kilometrede iki baskı balata yemez dedim. Aracı yorsanız, hor kullansanız bu kilometrede iki kez balata yemezsiniz. Şimdi sorsanız kullanıcı hatası denilecek, yukarıda Allah var bu i30'lardaki şanzımanda var olan kronik bir sorun. Garanti kapsamında getirilip takılan parçalar zaten güçlendirilmemiş, fabrikanın ilk üretimde kullandığı parçalar, peki ne oluyor? Kısa bir kilometrede aynı arızalar yine nüksediyor, sonuç ne? Garanti yok, cebinizden ödeyin. Yazık kul hakkı denen bir şey var, Allah var. Ben Hyundai firmasına bu aracı üretip hatalarının arkasında durmayanlara hakkımı helal etmiyorum asla. Ve kendi adıma bir daha Hyundai mi tövbe, hiçbir otomatik aracını asla almam, almak isteyenler de her modelinin forumlarını incelesin öyle alsın derim. Ben hata ettim, araştırmamakla! Şimdi çözüm isteyeceğim, klasik olarak yapacağımız bilet yok deneceği için bir şey istemiyorum, Allah'a havale ettim artık. Benim riskimi yiyorlar. Sonuçta çoluk çocuğumun riski, onların hatasını ödemeye gidecek. Koskoca firma, evet biz bu şanzımanda hata yaptık. Aynı şikayetler bir değil, bin değil, çözüm bulacağız, mağdur etmeyeceğiz diyemiyorsa, söz kalmamıştır!

25 Eylül 2023 07:59 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz Öncelikle Hyundai tercihiniz için çok teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Bölümümüzden bir Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu G. için teşekkür ederiz. Hyundai Müşteri İlişkileri

25 Eylül 2023 15:51

Ankara Ata Hyundai Plaza dan arandım 26.09.2023 günü saat 09.00 da ücretsiz arıza tespit randevusu verildi kendilerinede ilettim olacak şey belli garanti kapsamına girmez diyecekler ve ücreti Kendimin karşılaması gerektiğini belirtecekler. Bu arızanın üç nedeni var yani kalkışta titremenin. Ya kavrama seti volan ya elektronik ateşleme sistemi ya da şanzıman takozları vs ateşleme sisteminde takozlarda bir şey olmadığı başka ustalar tarafından söylendi geriye kavrama seti ve volan kalıyor ondan dendi serviste ikisinden biri çıksa bunun sorumlusu ve karşılaması gereken Hyundai firmasıdır 2020 de 35000 de kavrama seti değişti yıl 2023 25000 kilometre yol yaptı ki bu 25000 kilometre üç sene de yapıldı aracın ne kadar az kullanıldığını anlayın kilometre 60000 oldu ama yeniden bitti. Bunu bana bir uzman çıksın Allah rızası için izah etsin totalde 60000 kilometre de bir aracın kavrama seti neden iki kere değişir. Yok arıza volan mı çıktı bunun sorumlusuda Hyundai dir neden mi garantiden kavrama seti değişirken görevliye volana da bakın orada da sorun varsa onu da değiştirelim onda da sıkıntı olabilir dedim yok gerek yok bakmaya o normal dendi... Bunun haricinde bir arıza çıkarsa elektronik ateşleme ki normal dendi kabulümdür kendim karşılarım ama diğer konuda asla kabul etmem kullanıcı hatasını vs forumlar yıkılıyor Hyundai otomatik araçların kalkışta titreme sorunu diye bakalım yarın ne olacak değişen bir şey olmayacak ama arayan personelin güzel üslubu ve konuşması hattına gideceğim umarım ben yanılırım yaşadığım süreçleri burda anlatmaya devam edeceğim ki herkes bilgilensin bizim hatamıza düşmesinler

26 Eylül 2023 12:48

Anlara ata Hyundai plazaya geldim araç incelendi kavrama seti sekman ve şanzıman yağı değişeceği söylendi şu anki fiyat 24000 civarı ama iskonto ile 15800 fiyat verildi açıldığında volan ya da değişik bir şey çıkarsa onlar hariç dendi bu fiyat hakka reva değil. Serviste söylenen her şeyi yaptım trafikte frene sert bain kavramayı ayırsın aracın kendi kalkmasına izin vermeyin yavaşça gaz vererek kullanın desiler kullandım üç yılda 25000 gibi düşük bir kilometre yaptım haftada birkaç kez kullandım ona rağmen kavrama bitti garanti Olmaması bu aracın takılan parçanın hatalı olmadığını göstermez. Bilip bilmeden kullanıcı hatası diyemez bana oradaki görevli arkadaş nereden biliyorsun yanımdamıydın Allah'tan korkunuz yok mu ispatınız var mı afaki nasıl konuşur suçu kullanıcıya atarsınız yazık o zaman bende elimde ispat olmadan şöyle diyeyim sizin parçanız hatalı bende böyle diyorum ne olacak ispatım yok. Sizin nasıl ispatınız oluyor bunu bana açıklayın günah alıyorsunuz ben serviste ustalar nasıl kullanmam gerektiyse o şekil kullandım davranışlarınız çok suçlayıcı ve üzücü yakışmadı. O zaman sıfır olup daha 10000 lede servise giren yüzlerce araç var Türkiye'de kavrama titreme sorunu onlarda mı hor kullanmış o kilometrede sorun başlamış kronik sorunları kullanıcıya yükleyip kul hakkına girmeyin beklediğim davranıştı şaşırmadım incitici kırıcı ben sizin gibi kırıcı olmayacağım ama yazık yakışmadı sizlere hem de hiç

Aziz sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Araçta Viteste Titreme Sorunu

20 Şubat 2024 02:34
Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Görtan Araç Servisi Sorun Giderilememe

Faruk
29 Mayıs 2023 11:01

Aracımın Titreme Sorunu İçin Servisten Çözüm Alamıyorum

Nurhan
10 Temmuz 19:02
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamında Olmayan Kavrama Sorunu

Metin
06 Ocak 13:08
Emre sonucu yetersiz buldu

Hyundai İ20 Baskı Balata Sonrası Direksiyon Kilitlenmesi Ve Yeni Arızalar Endişesi

Emre
25 Nisan 20:09