Aziz sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Araçta Viteste Titreme Sorunu

20 Şubat 2024 02:34

03.10.2023 tarihinde Ankara'daki Hyundai servisinde, 2015 model otomatik benzinli Style paketli Hyundai i30 aracımın şanzıman yağı, çift kavrama seti, debriyaj rulmanı, aks keçeleri, kavrama aktüatörü ve volanı 52.391.000 TL karşılığında değiştirildi. Değişimden sonra, araç durmaya yakın yavaşlarken ve tekrar hareket etmek istediğimde, gaz vermeye başladığım anda araç titremeye başlıyordu. Bu durumu Hyundai servisine iki kez bildirdim ve servisteki yetkililer aracı test ettiler. Bana, aracın tam durmadan ikinci viteste kalkış yapması sonucu devirsiz çalışan motorda meydana gelen bu titreşimin normal olduğu ifade edildi. Ancak, bu aracı bugüne kadar kullanırken, ikinci veya üçüncü viteste hareketlenirken hiç bu tür bir titremeyle karşılaşmadım. 35.000 kilometre civarında, pandemi döneminde garantiden kavramanın değiştiği zamanlarda da bu sorunu yaşamadım. Aynı kalkışları o zamanda da binlerce kez yaptım ve servise gidip 'arabanın kavraması değişti ama titreme var' deme ihtiyacı duymadım. Trafikte tam duracakken ve trafik akışı başlarken, ikinci hatta üçüncü viteste sorunsuz bir şekilde kalkış yapabiliyordum. Şimdi ise, bu aracın aktüatörü değişti ve iddia ediyorum ki, bu aracın aktüatör ile kavraması arasındaki uyum tam olarak sağlanamadı. Bu yazı burada bir kanıt olarak kalsın. Hyundai Genel Merkezi'nden M***** Hanım'la da görüştüm ve orada da ses kaydım bulunmaktadır. Eğer aracın motorunda veya şanzımanında bu sarsıntı nedeniyle başka büyük sorunlar ortaya çıkarsa, bunun sorumlusu olarak ben görülmeyeyim. Hukuki alanda haklarımı aradığımda, defalarca bu durumu ilettiğimi gösteren bu yazım delil olarak kullanılsın. Servis müdürü S***** Bey ve benimle ilgilenen B**** Bey'e her zaman teşekkür borçluyum. Onlar sonuçta ustaların söylediklerine inanmak zorundalar ancak ben aracımı tanıyorum ve ustalara inanmıyorum. Eğer bu durum normal olsaydı, altı yıldır ikinci veya üçüncü viteste hızlanmaya çalışırken gaz verdiğimde neden hiç bu titremeyle karşılaşmadım? Garantiden kavrama değişikliği yapıldıktan sonra neden hiç bu şikayetle servise geri gitmedim? Bundan sonra kimin haklı olduğunu Allah gösterecek ve buna yürekten inanıyorum. İddia ediyorum ki, bu titreme motorumda veya şanzımanımda büyük bir hasara yol açacak ve ben o zaman 'normal' diyen ustalara sesleneceğim. Saygılar, iyi çalışmalar.

26 Şubat 2024 21:25

Hyundai asian son yapmış olduğum şikayet değil de sorun nedeniyle bir kez dahi aramadı kime ne anlatıyoruz ki hiç görülmüş mü bir tüketicinin yaptığı şikayette markanın siz haklısınız dediğini. 30000 kilometrede bir kere garantiden kavrama değişiminin ondan 30 bin kilometre sonrada neredeyse şanzımanın tüm parçalarının değinmesinin normal olmadığını söylerler mi hiç. Bu araçları yarı otomatikleri manuelde kullanırsanız daha uzun gider diyerek araçlarının şanzımanlarının ne kadar sorunlu olduğunu aslında itiraf ettiklerini hiç kabul ederler mi. Ben manuel de kullanacaksam neden otomatik araç alıyorum açıklayabilirler mi. Mesela servislere giren sıfır araçların 10 -15 bin kilometrelerde servise en çok hangi sorundan geldiklerini açıklayabilirler mi. Hadi onu geçtim 53000 TL civarında para verip Ankara ata Hyundai servisinde yaptırdığım aracımdaki titreme sorununun hala devam etmesinin hatta daha da kötüleşmesinin mantıklı bir açıklaması var mı yok umurumda olan var mı yok. Kul hakkımı kul hakkı hakkım helal mi değil. O yüzden Hyundai ve dct şanzıman pişmanlık değil pişmanlık ötesidir.!

26 Şubat 2024 21:24

Aziz
20 Şubat 2024 17:42

Şikayetim de belirtmiştim onarım yapılan servisin ismini ama görünmüyor nedenini bilmiyorum

20 Mart 2024 13:57 (Şikayetten 29 gün sonra)

Değerli Müşterimiz Öncelikle Hyundai tercihiniz için çok teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Bölümümüzden bir Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu G. için teşekkür ederiz. Hyundai Müşteri İlişkileri

Abdussamed sonuçtan hiç memnun değil

Abdussamed

24 Eylül 2023 02:02

Aracımın Titreme Sorunu İçin Servisten Çözüm Alamıyorum

Nurhan
10 Temmuz 19:02
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Bayon Araçta Tekrarlayan Lastik Basınç Sistemi Sorunu Ve Servis İlgisizliği

Yusuf
28 Temmuz 10:37