Nuh sonuçtan hiç memnun değil

Honda Yedek Parçalarının Toza Dayanıklılığı Sorunu

19 Aralık 2024 20:27

Kasım 2023 yılında yaptığım kaza nedeniyle aracımı Samsun Honda Kamer yetkili servisine bıraktım. Aracımın tamiratı kasko teminatı altında söz konusu serviste yapıldı. Değişen parçalar listesinde bulunan sağ viraj Rotili bir yıl dolmadan ses yapmaya başladı. Yani bozuldu. Halbuki aracı aldım alalı (2 yıl kadar oldu) sol viraj rotilin de herhangi bir problemle karşılaşmadım. Söz konusu yetkili servis parçanın toz aldığını toz aldığı için bozulduğunu ve bunun garanti dahilinde olmadığını söyledi. Parantez içinde belirtmek istiyorum çukura, hendeğe veya kötü kullanımdan dolayı değil tozdan dolayı oldu. Yani üretilen parça değiştirilen yedek parça toza karşı dirençsiz ve dayanıksızsa bunda benim suçum nedir acaba? 23 Kasım 2024 tarihinde Honda iletişim merkezini arayarak Katalogda da belirtildiği üzere aracın tüm parçalarının garanti dahilinde olduğunu kullanımdan dolayı kaynaklanan bir kusur yoksa garanti dahilinde olduğu gözükmektedir dedim. Fakat herhangi bir dönüş olmadı ben de araç çok ses yapıyor diye gittim parçayı söz konusu yetkili serviste ücretli olarak değiştirdim. Honda Türkiye'den talebim bundan sonra yedek parça üretirken lütfen en azından darbelere, Pasa, kire dayanıklı olmasa bile toza karşı dirençli parçalar üretmesidir. Düşünebiliyor musunuz. Toz girdiği için parça arızalanmış sanırım arabayı ters çevirip arabanın altına komple toz serpiştirdim sorumlusu ben oldum. Toz olmayan toz bulunmayan bir yol var mı? Hadi diyelim tozlu yollara ben bu parçayı bir yıldır araçta kullanıyorum iki yıldır kullanmış olduğum parça yani sol viraj Rotili neden tozdan dolayı bozulmadı. Geçirmiş olduğum kaza esnasında değişen parçaların listesi yetkili servis tarafından bana tebliğ edilen listede gözükmektedir. Honda'nın yedek parça kalitesinin ne kadar yerlerde olduğunu buradan anlamaktayız. Yani dediğim gibi darbe yok düşme yok jant'ta bir yamulma yok ön takımda herhangi bir eğilme yok sadece o parça tozdan dolayı bozulmuş ve sorumlusu ben oluyorum. Bu olaydan sonra da aklıma acaba değişen parça orijinalmi yoksa değil mi? Sorusu takıldı hali ile. Tamam
Buradan tekrar Honda Türkiye'ye sesleniyorum lütfen üretmiş olduğunuz araçları en azından toza dayanıklı yapınız.
Bilgilerinize önemle arz ederim.

Honda Forza Motosikletimdeki Motor Takozu Sorununa Garanti Desteği Verilmemesi

Necmi
17 Temmuz 2025 02:25

Honda Yetkili Serviste Direksiyon Arızası Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Selami
26 Nisan 2024 06:25
Zeki sonuçtan hiç memnun değil

Honda Araç Koltuk Kılıfı Sorunu Ve Uzayan Parça Tedarik Süreci

Zeki
21 Temmuz 2025 18:24
honda-arac-koltuk-kilifi-sorunu-ve-uzayan-parca-tedarik-sureci-3.jpg
honda-arac-koltuk-kilifi-sorunu-ve-uzayan-parca-tedarik-sureci-2.jpg
honda-arac-koltuk-kilifi-sorunu-ve-uzayan-parca-tedarik-sureci-1.jpg
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Honda Garanti Kapsamında Sorun

Erhan