Bülent sonuçtan hiç memnun değil

Honda Cr V Akü Problemi Hakkında

Bülent
05 Ağustos 2024 17:57

2023 yılı 5 Haziran ayı çıkışlı 7.200 km deki Honda cr v Executive+ de akü şarj problemi hk.
Aracımız daha 14 aylık. Yaklaşık 10 gün önce bir sağlık problemi nedeni ile 5 gün süresince aracı kullanamadık ve altıncı gün kapalı otoparkta bekleyen aracımızı akü boşalması nedeni ile çalıştıramadık. (Aküde araç 6 aylıkken yine bir kesinti sorunu yaşamıştık. Navigasyon sistemi ve ekranlar kapanmıştı.) Honda yol yardımı çağırdık. Hızlıca gelip akü takviyesi ile aracı çalıştırdılar ve aracı en yakın servis olan mutluhan' a götürdük. Aküde bir arıza var ise tespit etmek için aracı 2-3 gün servise bırakmamız gerektiğini söylediler. Ancak araç bize lazım olduğundan araç üzerindeki akünün geçici bir yedek akü ile değiştirilmesi istedik. Ancak sevişte bu mümkün değilmiş. Yeni akü satın almak istedik ancak 60 amperlik (start stop olmayan) bir akü için 12.500.-tl gibi bir fiyat telaffuz edildi. (Benzer güçteki aküler piyasada maksimum 2.750-3.250.-tl aralığında satılmakta) Sonrasında ise ellerinde akü olmadığını ve ne zaman geleceğinin belli olmadığını söylediler.

Kısaca başlarından savdılar. Bu arada yapılan saygısızlıkta cabası.

Honda Türkiye'yi aradık. Servislerinin prosedürlerinin haklılığını anlatmaya çalışıyorlar. Çözüm bulmak yerine laf salatası yani. Sadece akü arızası nedeni ile aracınızı 2-3 gün bloke ediyorlar. Fahiş fiyat söylüyorlar. Amaç sorunu çözmek değil de sizi yıldırıp çekip gitmenizi sağlamak.

Piyasada hangi akü satıcısına gitseniz akünüzü test ederken size çıkma geçici bir akü sağlıyorlar ve siz aracınızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ama Honda servisi bunu yapmıyor. Çünkü sizi yıldırıp gitmenizi sağlamak istiyorlar.

Biraz araştırınca Honda araçlarındaki akülerde ciddi sorunlar olduğunu pek çok aracın sıkıntı yaşadığını öğrendik. Bize kısaca kendi. Başınızın çaresine bakın dediler.

6 yıllık Honda garantisi ve Honda kalitesini bitiriyorlar.

profile profile

Felemez
Felemez

Aynısı benim de başıma geldi ve hala devam ediyor çözüm bulamadık yardımcı da olan yok

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Honda Plaza Ay Işığı'nda Akü Sorunu Ve Müşteri Mağduriyeti

05 Şubat 2025 20:24