Hollanda Konsolosluğu Pasaportum 1 Aydır İşleme Geçmiyor, Vize Belirsizliği

19 Eylül 2024 16:12

20 Ağustos 2024 tarihinde VFS Global aracılığıyla başvuru yaptığım 27 Eylül 2024 - 4 Ekim 2024 tarihleri arasındaki Hollanda Aile/Arkadaş Ziyareti vizem için seyahatime 1 hafta kalmış olmasına rağmen başvurumla ilgili herhangi bir bilgi alamadım ve pasaportum henüz teslim edilmedi. 27 Eylül'de uçuşum var. VFS Global ile iletişime geçtiğimde aldığım tek yanıt "Pasaport konsoloslukta, biz bir şey yapamayız" şeklinde olmuştur. Bu süreçte konsolosluğa mail attım, form doldurdum ve telefon yoluyla ulaşmaya çalıştım, maalesef hiçbir geri dönüş alamadım.

Bu belirsizlik, maddi ve manevi anlamda ciddi mağduriyetler yaşamama neden olmuştur. Seyahat tarihim yaklaşmakta olup, vize başvurumun acilen sonuçlandırılması ve pasaportumun tarafıma ulaştırılması konusunda yardımlarınızı aciliyetle rica ediyorum.

Ecem
Ecem
27 Eylül 2024 11:04

Çarşamba günü biletimi açığa almak zorunda kalmıştım. Pasaportum bugün geldi, ülkeme geri döneceğimden şüphe duydukları için (? ) reddedilmiş. Sponsorluk belgelerim, davetiyem, uçak biletlerim, banka dökümüm dahil hiçbir eksik evrakım yoktu.

Yorumlar (5)

İremnaz
İremnaz

Ecem hanım merhaba çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Benim ilk vizem olacak gelebilirse eğer (! ) SGK li bir çalışan miydiniz acaba? Ben de eksiksiz evrak gönderdim ama yazınızı görünce tedirgin oldum 😔

Hayri
Hayri

Ecem hanım merhabalar, 27 Ağustos 2024 de VFS Beyoğlu'ndan vize başvurusu yaptım. Hala gelmedi. Sizin vizeniz geldi mi? 35 gündür sonuç bekliyorum. VFS sitesinde hala konsoloslukta görünüyor. Eğer vizeniz geldiyse kaç günde geldi bilgi verebilir misiniz?

Stil

Ecem hanim sizinki keyfi ret olmuş. Eğer ki SGK li bir iste çalışıyorsanız. Eğer işiniz yoksa reddedebiliyorlar

Stil

Ecem hanim. Sigortalı çalışan miydiniz?

İsa
İsa

Ecem hanım merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benimde 30 Eylül tarihli uçuşum var hala bir yanıt alamadık sisteme hangi saatte düştü sonuç bir umut bekliyoruz mesai Bitimini ama öğlenden sonra bir gelişme olmaz evraklar sabah geliyor VFS ye demişlerdi

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurum Sonuçlanmadı, Pasaportuma Ulaşamıyorum

28 Mayıs 2025 10:27