Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (GATA) Doktorların Mevcut Durumuma Göre Karar Vermemesi

02 Nisan 2024 06:21

Hastanenin doktorlarının ilgisizliği ve yetersizliği nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadım. Pomem öğrencisiyken sağlık raporu için hakem hastane olarak belirlenen GATA Hastanesi'ne başvurdum. Meslekle ilişiğim kesilmişti. Daha önce kist nedeniyle ameliyat geçirmiştim ve sağlık durumumda bir sorun bulunmuyordu. İstenilen kan ve tomografi sonuçları temiz çıkmasına rağmen doktorlar sonuçlara dahi bakmadılar. Kist çıkarıldığı için 'sana sağlam raporu veremem, ileride tekrarlarsa başıma iş açar, kendimi riske atamam' diyerek olumsuz yanıt verdiler. İlginç olan, bu hastaneyi aylardır beklerken ve olumlu bir sonuç alacağımı düşünürken, kaldığım bölümdeki doktorun 'ben karar veremem, başka bir bölüm baksın' diyerek gönderdiği doktorun sağlık yönetmeliği hakkında bilgisi olmadığını söylemesiydi. Hemşireye 'sen hallet, yaz işte bir şeyler' demesi ve hemşirenin ayak üstü iki saniyede bir şeyler yazması ne kadar doğru olabilir? Hayatım söz konusu. Eğitim aldım, ameliyat oldum ve sağlığım yerinde. Şu anda meslekte yüzlerce kişi hasta bakıyor, kaç kişi meslekten çıkarılmalı? Ama bana gelince 'seni geçiremem, şu an bir problemin yok ama 20 yıl sonra tekrarlayabilir' diyorlar. Oysa patoloji sonuçları, çıkarılan tümörün iyi huylu olduğunu ve tekrarlama olasılığının %1 olduğunu gösteriyor. Hastanenin istediği sonuçlar ortada olmasına rağmen sağlam raporu yazmamakta ısrar etmelerini anlamıyorum ve bana yapılan haksızlığı kabul etmiyorum. İlk defa kist ameliyatı olan ben değilim, şu anda meslekte kistten ameliyat olmuş yüzlerce kişi var. Mahkeme 'hastada hâlâ kist var mı ve şu anki durumuna göre karar ver' demesine rağmen, dinlemeyip keyfi iş yapılmasını kabul etmiyorum. Ne olursa olsun hakkımı arayacağım.

Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (GATA) Tüp Bebek Merkezi Doktorlarının Tavırları

21 Haziran 2024 12:44

Endokrin Bölümünden Randevu Aldığım Doktor Yerine İlgisiz Asistanı Gelmesi

13 Mart 2024 08:49

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acilde Skandal Crf Değerim 160 Ve 3 Gün Boyunca Süründüm

09 Ağustos 2024 22:41