Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Gig Sigorta Dyson V12 Şarj Almama

Gig Sigorta Dyson V12 Şarj Almama
18 Temmuz 2024 14:40

Teknosa firmasından garanti uzatarak aldığım Dyson V12 model süpürgem şarj almama (%10) sorunu gösterince GIG-Gulf Sigorta firmasına gönderdim sigortam kapsamında yapılsın diye. İzteknoloji adlı firma sürekli olarak kısa mesaj yoluyla bilgilendirdi ve cihazı sigorta firmasına gönderdikten 1 hafta sonra hızlı bir ilerleyiş ile 15 Temmuz'da elime geçti. Batarya değişikliği yapılmıştı ya da enerji yüklemesi çünkü batarya sıfır değildi. Çizik ve darbeliydi ve görmezden geldim. Şarjı da %100 olarak gelince tamam dedim süper iyi ki sigorta yaptırmışım. Lakin kargoda geldikten birkaç gün sonra kullanmamız gerekti ve dolayısıyla şarj bitti. Taktık şarja ve tam 24 saatin üzerinde bir zaman geçmesine rağmen tekrar başa döndük ve şarj almıyor. Yani %15'e kadar alıyor. 24 saatte. Firma ile az önce görüştüm 18-07-2024 14:04'te. Tekrar gönderiniz diyorlar. Bakalım süreci takip ediyorum, sonucu tekrar yazacağım ve duruma göre olması gerekeni yapacağım. Saygılarımla

18 Temmuz 2024 16:04 (Şikayetten 1 saat sonra)
19 Temmuz 2024 16:44

Değerli Müşterimiz, Talebiniz işleme alınmış olup tarafınıza konu hakkında geri dönüş yapılmıştır. Saygılarımızla, GIG SİGORTA A.Ş.

06 Ağustos 2024 16:49

İlk gönderim ardından cihazın servisten gelişinin akabinde arızası hala devam edişi sebebiyle 2. Kez gönderdiğim cihazımla ilgili ekte de görüşeceği üzere bugün bir SMS geldi ve gig sigortayı aradım ve ne anlama geldiğini sordum. Kendileri de Teknosa hediye çeki tanımlandığını ve 5370 ₺ ile alışveriş yapabileceğimi serviste bulunan cihazımızda imha edileceğini söylediler. Resmen tüketiciyi aptal yerine koyuyorlar. Ben cihazı zaten 7 bin TL'ye yakın bir fiyatla aldım ve fiyat artışları vs ile şu an cihazın fiyatı 25 bin seviyelerinde. Yaptıkları tezgaha bakar mısınız? Garanti kapsamında olan cihazımın aynısını ya da ya da bir üst muadilini vermeleri gerekirken aldığım fiyatında altında bir hediye çeki sunuyorlar.! En sevdiğim şeydir böyle firmalarla uğraşmak ve onları varsa utanmaları rezil etmek. Hadi bakalım. Ya by yanlıştan, tüketici yerse tarzı yaklaşımdan dönününüz ya da gerekli makanlar üzerinden hakkımı alayım sizi de çeşitli platformlarda rezil etmeyeyim. Saygılarımla diyeceğim ama değmez sanırım.

07 Ağustos 2024 12:46
gig-sigorta-dyson-v12-sarj-almama-1.jpg

Bugün gelen mesajda da görüleceği üzere firma hediye çekinde diretiyor. Aynı cihaz şu an 25.000 ₺ ye satılıyor. Garanti-sigortası olan cihazımı madem yapamıyorsunuz yenisini vermek zorundasınız. Ben neden 19.000₺ daha fark vererek aynı cihazı alayım. Bu etik olmayan davranışı kabul etmiyorum. Bana ilk ve son servis raporlarım ile cihazımı geri gönderin. Hukuken tahsil yoluna gideceğim.

13 Ağustos 2024 15:59

10 Ağustos sanırım aradılar ve tekrar yapabilecekleri bir şey olmadığını söyleyerek ya çek iptali yapacaklarını ya da cihazı işlemsiz geri göndereceklerini ilettiler. İlk gönderimimde yapıldı diye geri göndermişlerdi 2. Gönderimde ana kart yanmış dediler. Sözleşme şartları gereği böyleymiş bende dedim bana sözleşmemi gönderin ıslak imzalı dedim tamam dediler ama 12 ağustosta gönderdikleri mailde sözleşme örneği var imzam vs yok. Şimdi olması gerektiği gibi dava edeceğim. Bunların eline düşmeyin bilinçli olun

Borga
Borga

Aynısını bana yaptılar. Bir bir dille uzatılmış garanti satıyorlar sonrasında ne arka çıkan var ne de doğru dürüst bir cevap. Gig sigortadan bir şeyinizi sigortalamayın.

Ahmet

Evet dediğiniz gibi ekstra garantiyi satarken öyle güzel pazarlıyorlar fakat sorun çıkınca gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Bundan böyle alacağımız ürünlerde sormamız gerekiyor sigorta firmasının adını. Mecburen cihazı verecekler yenisini bedelsiz olarak ama kime ne tuttururlarsa kardır mantığıyla hareket ediyorlar.

23 Mart 2024 13:36
Murat sonuçtan memnun değil

01 Mart 2025 12:37
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Gülşah
14 Temmuz 2025 19:31