Gençlik ve Spor Bakanlığı Vergisiz Telefon Başvurum E Arşiv Faturam Bulunamadığından Reddedildi

27 Aralık 2023 17:29

Vergisiz telefon indirimi için Turkcell pasajdan 8999 TL'ye telefon alıp başvurumu yaptım. 20 günün sonunda, "Fatura gıb kayıtlarında bulunamadığından, başvurunuz reddedilmiştir. Girilen parametreler ile E-Arşiv Fatura bulunamamıştır." yazısı gelerek başvurum reddedildi. Ancak aynı bilgileri girdiğimde faturam gözüküyor? Başvuru yaparken de aynı bilgileri girerek yaptım. Bu durumla ilgili bakanlığı aradığımda toplu bir red durumu olduğu bilgisini aldım. Yeni bir başvuru yapmamam gerektiği, ilerleyen günlerde tekrar aramam söylendi. Zaten yeni başvuru yapmak istediğimde de mevcut bir başvurum olduğu için kabul edilmedi. Lütfen bu konuyla ilgilenin çünkü birçok öğrenci paranın yatacağına güvenerek aldı telefonları, öğrencileri mağdur etmeyin!

Bana kalırsa arkadaşlar bizde de aynı sorun var başvuruyu iptal edin. Tekrardan başvuru yapın, başvuru aşamasında TCKN/VKN bölümü var oraya fatura da yer alan firmanın vergi kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir. Bizim de başvurumuz reddedildi, faturada Büyük Mükellefler v. D numarası yazmakta eğer vergi numarası oysa yarın tekrardan dediğim kısma bu numarayı girip başvuru yapacağız. Sizde öyle deneyin. Şu an yeni başvuru yapamıyoruz iptal ve reddedilmiş başvurularınız için yeni başvuru oluşturabilirsiniz diyor yarın inşallah düzelir başvuru yaparım. Eğer başvuru yapabilirsen haber eder misin.

Zehra
Zehra

Durum değişmediği için yeni başvuru yaptım ben

06 Haziran 2024 09:49

29 Aralık 2023 01:33