Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Fridgers Araç Buzdolabı Teknik Servis Ve Ürünün Arkasında Durulmaması!

24 Haziran 2024 01:28

Şikayet altında çok dağıldığı için tekrar düzenleme.

29 Mayıs 2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden "Suphi AVM" adlı satıcıdan "Fridgers" marka 18L araç buzdolabı aldım. Bir sene sonunda dolap arıza verdi ve öncelikle servis ile iletişime geçilmeye çalışıldı ve bize geri dönüş olarak sahte ürün şüphesi ile fatura istendi. Doğal olarak elimizde 1 sene önce aldığımız bir ürünün ne ambalajı, ne faturası vardı. Aldığım platform üzerinden fatura talebi açıldı ve bu süreç içerisinde tekrar marka ile iletişime geçildi. Ö*** isimli çalışan ile yapılan görüşmede; benden Hepsiburada alışveriş görselleri, ürün fotoğrafları ve ürün seri numarası istendi. Tüm bunlar WP üzerinden iletildi ve devamında ki görüşme de kendisine Kapıkule servis noktasına bırakıp bırakamayacağımı sordum ve cevap olarak tabi ki bırakabilirsiniz ben servise haber vereceğim cevabını aldım. Bunun üzerine ürünü kullanan kişiye, bu bilgiye güvenerek ürünü bırakabileceği bilgisini ilettim. Kapıkule servis noktasına gidildiğinde ise tam tersi bir tablo ile karşılaşıldı. Kapıkule servis noktasının artık servis noktası olmadığını ve marka ile bir bağları olmadığını öğrendikten sonra mecburen 50 euro ücret karşılığında garantisi devam eden ürünü tamir ettirmek zorunda kaldık.
Fatura halihazırda garanti belgesi yerine geçmemektedir. Faturası olmayan ürün garanti kapsamında kalır gibi bir ibareye de tüketici kanunlarında rastlayamadım. Elimde k. Kartı dökümü, satış sözleşmesi vb. Her şey varken. Ürünü servise sokabilmek için 3 hafta uğraştım.

24 Haziran 2024 01:18

Son olarak markadan herhangi bir beklentim şu noktada yok. Çünkü karşılaştığımız sorunu kendi imkanlarımız ile çözdük. Sadece yaşadığım sorunun bilinmesi ve markanın en azından bunda sonra bayilik verirken dikkatli olması, denetlemesi ve tüketicileri mağdur etmemek için tüketicilere farklı bilgiler vermemesi adına faydalı olacağını düşünüyorum.

24 Haziran 2024 15:09 (Şikayetten 13 saat sonra)
24 Haziran 2024 16:20

Hala aynı kafadasınız elimde yazılı satış sözleşmesi var, yazıcıdan çıkarttığım kredi kartı dökümüm var. Benim elimde daha nasıl bir belge olması gerekiyor? Fatura belki de bize hiç ulaşmadı kargoda kayboldu. Fatura dediğiniz şey bildiğiniz fiş farkındasınız değil mi? Kaldı ki yasalara göre fatura zaten garanti belgesi yerine geçen bir belge değil. Tüketici haklarında da fatura kaybolursa garanti kapsamında kalır gibi bir ibare zaten yok. Kafanıza göre kural oluşturup benden buna uymamı bekliyorsunuz. Tüm bunları geçtim telefonda benden ekran görüntülerini isteyen sizin çalışanınız ben kafama göre ekran görüntüsü alıp size atmadım.

24 Haziran 2024 16:23

Söz konusu sözleşmenin ilgili olduğu ürün.

Depar
Depar

Sizi anlıyorum Mehmet bey öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Öncelikle siz bu ürünü Suphi AVM Adlı satıcıdan aldığınızı söylediniz. Ama Hepsiburada'dan siz Suphi AVM adlı satıcıdan almışsınız. Yani ikinci el almışsınız. Ona rağmen Fridgers 1 yıl bozulmamış. Sizin Fridgers Araç Buzdolabı sayfasından almanız gerekirdi. Hem almamışsınız hem de bozuldu diye şikayet ediyorsunuz. Siz o ürünü 2. El almışsınız ve hala daha şikayet ediyorsunuz ve Fridgers'ı suçluyorsunuz. Gelelim diğer meseleye siz fatura belgesi ile şirket kapsamında ya da bireysel havale/EFT olarak satın aldığınızda/taksitle ödediğinizde o Suphi AVM adlı satıcıya gitmiştir. Yani o ürünü başka br satıcıdan aldığınız için fatura belgesi kargoda düşmemiz size hiç gelmemiştir. Yani hem suçlu hem güçlü oluyorsunuz Mehmet Bey. Boştan yere Fridgers'ı suçluyorsunuz. O yüzden Fridgers fatura belgesi Anayasanın 71 213 sayılı vuk 353 2 maddesine dayanarak sizden Fatura belgesi kapsamasını ister. Yani siz fatura belgesi olmadan yapamazsınız.

Nuray sonuçtan hiç memnun değil

08 Aralık 2024 16:39
arcelikten-kusurlu-urun-ve-yetersiz-cozum-4.pdf
arcelikten-kusurlu-urun-ve-yetersiz-cozum-2.pdf
arcelikten-kusurlu-urun-ve-yetersiz-cozum-1.pdf
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

24 Gündür İade Yapılmayan Alışverişte Mağduriyet

05 Temmuz 2025 00:15