Focus Ajans Medya TGRT Euro Kanalı Röportaj Yalanı!

01 Ağustos 2024 13:28

Mayıs 2024'te bir telefon numarası arayarak TGRT Euro kanalından ulaşım sağladığını ve yapacakları televizyon programı için (Program adı: Sektörel Magazin) bizimle röportaj çekmek istediklerini belirttiler. Biz de şirketimizin reklamı yapılacağını ve iyi olacağını düşündüğümüz için izin verdik ve ertesi gün sabah, programın yapımcısı olduğunu iddia eden Focus Medya Grup'tan A***I** isminde bir şahıs ve yanında çalışan bir hanımefendi ile geldiler. Hatta öncesinde Yeşilçam yıldızlarından Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik'in sunuculuğunda yapıldığını dile getirdiler fakat ne hikmetse kendisi gelmedi. Biz röportajın maksimum 2-3 dakika olarak kayda alınıp düzenleneceğini düşünürken, sorulan sorularla röportaj 6 dakika olarak kayda alındı ve 8-9 dakikalık röportaj oldu dedi ve 8 bin lira gibi bir ücret temin edildi. Anlaşmamıza göre TGRT Euro kanalında kesin olarak programın başlayacağı ve aynı zamanda Youtube.com ve çeşitli haber sitelerinde firmamızın röportajını yayınlayacağını söyleyen şahıs, çekimin sonunda, Haziran ayının en kötü ortasında sizi yayına alacağım dedi ve hiçbir şekilde yayına almadı. Bunun haricinde aradığımda hep bir erteleme bahanesi oldu. Anlaşma yapmak üzereyim, toplantım var vs. En sonunda ücret iadesi istediğim zaman bana ücret iadesi yapmadığını fakat ben çok ısrar edince sizin için iade yapacağım fakat iade faturası kesin hemen işleme alalım, iade gerçekleştireyim dedi. İade faturasını hemen kesip paramı isteyince çeşitli bahaneler üreterek tam tamına 30 gündür (iade faturası kesildikten sonra) paramı geri vermiyor. Sürekli yalan söyleyerek yok cenazem var, yok ödeme bekliyorum gibi çeşitli şekillerde insanların parasına çökmeye çalışan ve sürekli yalan söyleyen A***I***'dan bahsediyorum. TGRT Euro veya başka bir kanalında başlayacak olan Sektörel Magazin programı için arayan olursa asla bu oyuna düşmeyin. Sonrasında kontrol ettiğimizde öyle bir programın dahi olmadığını gördük. Hukuki süreç başlatıldı.

Yorumlar (5)

The
The

1,5 ay yanında çalıştım tek kuruş para alamadım bir sürü röportaj yapıldı ve hiç birini yayınlamadı

Rachel

Aynı şeyi yaşadım, şikayetçiyim.

Rachel

Aynı şeyi ben de yaşadım. Bu şahsın adı Atakan. Fatura da kestiler, yayın falan yok, sürekli mazeret, derhal hukuki takibat başlatılmalı.

Ayşe

TGRT yerine Show Tv olarak geldiler bize de ama o da yalan

Ayşe

Aynı şekilde biz de aynı durumdan muzdaripiz. Resmen oyalayarak para iadesini yapmıyorlar

TB Ajans Yabancı Dil Kursu Röportajında Hizmet Alamama Sorunu

Tuğçe