24 Aralık 2024 15:09

Diyarbakır Ceylan AVM Migros'tan 08.12.2024 tarihinde Ferrero Grand Rocher markalı çikolata aldım. Daha önceki yıllarda da bu çikolatadan almış bulunmaktayım. Aynı çikolatanın satışı yurt dışında da mevcuttur. Çikolatanın normalde içinde küçük ferrero çikolataları bulunurken benim aldığım çikolatada içinden hiçbir şey çıkmadı içi bomboş. Dış paket ve ambalajında sadece gramaj yazarken herhangi bir şekilde iç dolgusuna veya içindeki boşluğa dair bir bilgilendirme yapılmamış. Yani tüketici bu ürünü satın alırken içinin boş olduğunu bilmeyerek almış bulunuyor. Nitekim ticari reklam ve haksız uygulamalar yönetmeliğine göre, ürün hakkında yanıltıcı bir şekilde reklam yapmak, ürünün içi ve dışı hakkında ürün ambalajında herhangi bir ibare bulunmaması haksız uygulamaya neden olur. Bu şekilde herhangi bir ürünün ticari amaçla piyasaya sürülmesi haksız ve hukuka aykırıdır. Çünkü yönetmeliğe göre '' Reklamlar, editöryal içerikten görsel ve işitsel olarak açık bir şekilde ayırt edilebilir olmalıdır. Reklamlar, ortalama tüketicinin algılama düzeyi ile reklamın tüketici üzerindeki olası etkisi göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Reklamlar malın; yapısı, bileşimi, tedariki, faydası, riski, aksesuarları, üretim yöntemi ve tarihi, amaca uygunluğu, kullanım şekli, kullanım ömrü ve alanları, verim ve performansı, miktarı, menşeyi, çevreye etkisi gibi özellikleri tüketiciyi yanıltıcı bilgiler içeremez. Öte yandan, Yanlış bilgi içeren veya verilen bilgiler esasen doğru olsa bile sunuluşuna dair bütün koşullar değerlendirildiğinde, ortalama tüketiciyi aldatan ya da aldatmaya elverişli olan ve bu suretle tüketicinin normal şartlar altında taraf olmayacağı bir hukuki işleme taraf olmasına yol açan ya da yol açma olasılığı bulunan ticari uygulamalar aldatıcı olarak kabul edilir.''Görüldüğü üzere yönetmelik ve kanun gayet açık ve nettir. Bu noktada ambalajın üzerinde içinin boş olduğuna dair bir ibarenin bulunmaması, veyahut ambalajda içinin dolgulu olduğuna dair görsel kullanılması ki ferrero Rocher'in reklamında içi dolgulu gibi görünüyor, haksız ve hukuka aykırıdır. Benim ve diğer tüketicilerin bu hataya düşmemesi için ya ambalaj değişikliği yapılmalıdır ya da üzerine bilgi verici ibare konulmalıdır. Ben ürünü ilk açtığımda büyük hayal kırıklığına uğradım. Bu yüzden. Şikayetimin dikkate alınıp gereğinin yapılmasını firmadan arz ederim. Aksi takdirde yasal hakkım olan Tüketici Hakem Heyeti'ne sunduğum eklerle başvuracağım.
Stj. Avukat İ*** N******* sicil no :3208

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

21 Haziran 2024 12:59
Bozulmuş Ferrero Rocher Çikolatası Ve Migros
Tülin sonuçtan hiç memnun değil

Aldığım Çikolatada Beklenmedik Kalite Sorunu Ve Çözüm Eksikliği

24 Kasım 2025 00:47
Sevgi sonuçtan çok memnun

Sevgi
27 Ağustos 2025 23:10
"Hediye içinde ayrıca teşekkür ederim."