Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Philips Teknik Servis Hizmetler (0850 811 1434) Philips Elit Plus Buhar Kazanlı Ütü Arızası

31 Ağustos 2023 02:05

3 yıl önce aldığım Philips Elit Plus buhar kazanlı ütümü tüm uyarı ışıklarının yanıp sönmesi devreye girmeme arızası ile Philips İzmir Buca yetkili servisi olan yener karagöz firmasına 27 Temmuz tarihinde tamir edilmesi için götürdüm. Birkaç gün sonra firma arayarak anakartın elektrik gidip gelmesine bağlı olarak yandığını 1600₺ karşılığında değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Kabul ederek bir hafta on gün sonra ütümü teslim aldım. 17 Ağustos 2023 tarihinde ütümü kullanırken altından kıvılcımlar çıkararak evin sigortalarını attırdı. Tekrar aynı servise götürdüm. 3 gün süren incelemelerin ardından firmanın dönüşü buhar kazanı ile ütü arasında bulunan kalın sargılı kabloda kaçak olduğunu o yüzden tekrar ana kart yaktığını söyledi. İlave 1700₺ karşılığında kart garanti kapsamında olacak şekilde kabloyu da değiştireceklerini söylediler. Bu durum üzerine ben de kablonun ilk tamir esnasında servis tarafından hasar verilmiş olabileceğini düşünerek ekstra ücret ödemeyi kabul etmedim. Ayrıca @Philips gibi sağlam bir markanın yedek parçaları nasıl oluyor da kablo anakarttan pahalı oluyor? Yetkili servisin belirttiğine göre çok dayanıklı olduğu için pahalı olan bu kablo ütü masasının üstünde dururken nasıl çatlayıp patlıyor? Bu soruları yetkili servise sorduğumuzda Philips'e mail attıklarını fakat değişim ile ilgili red cevabı aldıklarını söyledi. Mailleri ibraz etmelerini istediğimizde kuralları gereği gösteremeyeceklerini söylediler. Şu anda 10bin₺ değerinde ki ütüm evde yatmakta 1600 liram değiştirilen ana kartı aldığım için yetkili serviste. 4 kişilik bir aile yaz mevsimde bu kadar hızlı çamaşır sirkülasyonunda mağduriyet yaşıyoruz kırışık buruşuk giyinmek zorunda kalıyoruz. Philips Türkiye nin İzmir Buca yetkili servisi yener karagöz firmasının servisliğini yanlış tespit yapmaktan müşterilerinden haksız para almak istemelerinden dolayı gözden geçirip denetimlerini sıklaştırmalarını ve kablomun ilk tamir esnasında fazla sıyırarak bağladıkları için kaçak yapıp evimi yangın tehlikesine düşürdükleri için bedelsiz değiştirilmesini rica ediyorum. Philips Türkiye nin dönüşlerini bekliyorum. Aksi takdirde her türlü Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım.

19 Haziran 2023 15:08

27 Şubat 2025 19:30

12 Haziran 2023 21:16
Hayber sonuçtan memnun

19 Temmuz 2023 09:59
Ps Elektronik  Servis Hatası
Derya sonuçtan hiç memnun değil

13 Nisan 2025 13:40
Byfix Servis Yanıltıcı Servis Hizmeti Ve Kırık Ürün Teslimatı