Eskişehir Şehir Hastanesi İmmünoloji Ve Alerji Hastalıkları Şikayeti

14 Mart 2024 23:54

İki aydır alerjik sorunlar yaşıyorum. Bir ay önce Eskişehir'de bulunan acil servislere başvurdum ve ileri derece alerji olduğum söylendi. Alerji bölümüne gitmem gerektiği belirtildi. Hastanenizdeki İmmünoloji Alerji Hastalıkları Doktoru -- ** Bey'e zor da olsa randevu aldım; fakat randevum çok ileri bir tarihe verilmişti. Bana bir yönlendirme yapıldı. '-- Bey ile görüşün, bakarım derse sıra verelim' dediler ve Dr. Bey'in yanına girdim. Şikayetlerimi anlattım: 'Randevum var ama ileri bir tarihe, üç haftadır acil servislerde iğne oluyorum, yaşam kalitem sıfıra düştü' gibi konuları anlatırken, Dr. Beyefendi yüzüme bile bakmadı.

Sert bir üslupla 'Bakamam, çık, randevu zamanın gelmiş' dedi. Şaşkınlık içinde neye uğradığımı anlamadım ve başhekimle görüşmek üzere yukarı çıktım.

Beni başka bir doktora yönlendirdiler. -- Hanım çok güzel ve muazzam bir şekilde ilgilendi, bilgilendirdi, ilaçlarımı yazdı ve 'Sonuçları bir ay sonra --- Bey'e gösterebilirsin, randevu bulamazsan' diye yönlendirme yaptı. Bahsettiğim gün randevumdu. Bugün bir aydır ilaç kullanıyorum ve -- Bey'e sonuçlar için ve kontrol için gittim. Yine aynı üslupla, beni bilgilendirmeden '-- Hanım bakmış, tamamdır işte' diyerek kestirip attı.

'Benim alerji durumum ne olacak? ' dedim. 'Bilinmiyor, ilaçlara da alerjin var' dedim. 'Diğer tedavilerim yarım kalıyor, ilaçlarımı kullanamıyorum, hepsi kesildi, nereye başvurayım? ' dedim.

'o beni ilgilendirmez, sana ilaç veren doktorun işi o' dedi. 'Hocam, sizin bölümünüz alerji, onlar da size yönlendiriyor' dedim. 'Haklılar da, hanımefendi, hanımefendi, burası devlet Hastanesi, ötesi yok' dedi.

Hastayla bu şekilde konuşulması beni çok şaşırttı. İlk defa böyle bir doktorla karşılaştım. Bir doktor, hastasını düzgün bilgilendirmek ve yönlendirmek zorundadır.

Yapılacak olan tetkikleri benim uyarılarımdan sonra zoraki yapar gibi 'Tamam ya, işaretledim' gibi saçma sapan bir üslupla ve saygısızca hareketlerde bulundu. Öğle odasından çıktım ve hiç memnun kalmadım. Şikayetçiyim, gereğinin yapılmasını istiyorum.

Kader
Kader

Şikayetiniz üzerinden 1 yıl geçmiş lakin aynı durum devam ediyor. Bende buradan bir şikayet dilekçesi paylaştım ve saglik bakanlığı şikayet hattına da dosya açtırdım. Umarım gereği yapılır. Alerji hastaları mağdur ve tek doktor olması çok can sıkıcı.

Kader sonuçtan hiç memnun değil

İlgisiz Doktor Ve Yetersiz Bilgilendirme Mağduriyeti

15 Ekim 2025 17:11

Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde Alerji Testi Çilesi!

13 Mart 2025 12:14

İzmir Şehir Hastanesi'nde Anestezi Sorunu