Emniyet Genel Müdürlüğü Keyfi Trafik Cezası Yazılması

17 Haziran 2023 11:00

14.06.2023 akşam saat 22:28'de evime giderken Kocaeli ili Gölcük ilçesi Değirmendere semtinin Çınarlık Meydanı mevkisinde yapılan rutin çevirmeye girdim. Aracımda orijinal egzoz olduğu halde gürültülü olduğu gerekçesi ile ceza yazıldı. Herhangi bir desibel ölçüm cihazı ile ses ölçümü, aracın altına gözle bakarak tespit, motor kaputunun altında bakarak teşhis yapılmadan aracımın V6 olduğu bundan 1.0 Clio gibi ses çıkmasını beklemeyeceklerini söylememe rağmen biz sana yine de ufak bir ceza yazalım diyerek 4064 TL ceza tamamen keyfi şekilde yazılmıştır.

Ben bu keyfi işlem yüzünden 20.06.2023 Salı günü için tespit muayene randevusu almış ayrıca tır şoförü olarak çalıştığım iş yerimden tam gün izin almış durumdayım. Bu tam gün izin benim sigortamın ve maaşımın 1 gün eksik yatması anlamına geldiği gibi biz tır şoförleri maaş üzerine gittiğimiz lokasyona bağlı harcırah/prim sistemi ile çalışıyoruz. Bundan sebeple 1 günlük eksik yatacak sigorta primim + 1 gün eksik yatacak olan maaşım + minimum 250 TL'lik harcırah kaybımdan dolayı şikayetçiyim.

Cezayı kesen memurlar S** K** sicil numarası (503***) ve A***r A*** sicil numarası (332***) bahsi geçen memurlar ve Gölcük İlçe Trafik Şube'den şikayetçiyim. Bilgisi eksik veya tecrübesiz memurların yarattığı olumsuzluklardan etkilenen bir vatandaş olarak savcılığa gerekli suç duyurusu ve ceza itirazında bulunacağım. Araç plakasına 1 hafta içinde düzeltilmezse men şahsıma da 4064 TL ceza yazıldı.

Yorumlar (6)

Enis

Aynı memur a. Aktaş benim orijinal egzozuma da ceza yazdı o kadar patlatan bağıran egzoz varken belki sahildeki en sessiz egzoz normal egzoz benimki geldi bana park ederken ceza yazdı. Bu haksızlık kanıma dokunuyor ceza ne olursa olsun uğraşacağım. Hem bu dünyada hem öteki dünyada...

Muhittin

Sonuç ne oldu abi şikayet ya da itiraz ettiniz mi yardımcı olursanız sevinirim

Muhittin

Bende şikayetçi olacağım 2000 motor Opel bağırıyor ben ne yapabilirim ucunda görünüş için bir egzoz ucu var

Yunus

İtiraz süresi geçti çalıştığım yerden izin alıp halledemedim. Ancak araç TÜV'den teknik değişiklik yoktur her şey mevzuata uygun diye kağıt aldım. CİMER'e yazacağım durumu bir de. Gerekirse o ekibi mesleğinden ettireceğim ilgili bakanlıklara ve müdürlüklere mail atarak yıldırana kadar uğraşacağım.

Muhittin

Aynı şekilde bana da yaptılar hiç ölçmeden altına bile bakmadan

Mikail

(503xxx) sicil numarası olan oldukça yeni bir memur, tahmini 2018 mezunu falandır yapabilir böyle muziplikler. Fakat diğeri yaklaşık 1995 mezunu bir polis olmalı, onun olgunluk gösterip seni dinlemesi gerekiyordu