Emniyet Genel Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişi Cezası, Kanıtsız Yazılan Cezalar

07 Haziran 2023 12:47

06.06.2023 tarihinde ikamet adresime trafik cezası tebligatı gelmiştir. MB 09**1135 numaralı ceza, hasan tahsin Caddesi huzur evi yakınlarında ''ses cihazlarının kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak'' olarak fahri trafik müfettişi tarafından yazılmış. Daha önce de araç kullanmadığım bir gün yine bir fahri müfettiş tarafından ceza yazıldı. Tutarlar düşük olduğu için itiraz etmekte daha fazla para harcayacağım.

İş yerinden izin aldığımda saat ücretim kesilecek. Mahkemeye başvurmalıyım, avukat parasını da katarsam itiraz etmem durumunda ben cezadan daha fazla para ödeyeceğim. Fahri müfettişin hangi ses kontrol cihazıyla hangi toleranslarda, hangi standarda göre, kaç desibelde hangi kanıta istinaden ses cihazımla kamunun rahatını bozmuşum dayanağını öğrenmek istiyorum. Trafikte garazı olan art niyetli biride bunu yazabilir. Fahri müfettişin eğitiminin sorgulanmasını, hangi objektif kanıt ve ölçüm aleti ile bu cezayı yazdığının öğrenilmesi ve bu cezanın iptalini istiyorum.

Mahkeme yoluyla başvurmam için 436 liralık cezadan daha çok para harcayacağım. Ben gereksiz yere eğitimsiz bir müfettişin yazdığı kanıt bulunmayan bir cezayı neden ödemek zorunda kalıyorum. Ödemeden de itiraz edilemiyor. Bu sistem kötüye kullanıma çok açık. 'ses cihazlarının kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak'' ifadesi yoruma çok açık bir madde. Kanıta dayalı olmayan bir ceza sistemini kabul etmiyorum. Ceza tutarı özellikle küçük tutuluyor insanlar uğraşmasın diye. Benim bu cezaya itiraz için harcayacağım vakit ve para cezayı geçecek. Mahkemeye hak etmediğim bir cezanın peşinde koşup hakkımı ararken daha da haksızlığa uğramak için neden koşturmalıyım? Bu sistem hatalıdır.

Meltem
Meltem

Fahri müfettişi tarafından plakama 4064 TL para cezası kesilmiş herhangi bir delil foto yokken nasıl böyle yüksek bir ceza kesilebilir anlamış değilim ama dava açacağım ve kanıt isteyeceğim böyle bir saçmalık olmamalı kafasına göre ceza kesememeli bir kanıt delil olmadan yani canı sıkkın diye de ceza yazabilir o zaman böyle bir şey olamaz 🤦‍♀️

Arkadaşım itiraz için açacağın dava ücretsizdir. Sonuna kadar hakkını ara ben itiraz ederek 3 cezayı iptal ettiler

13 Kasım 2023 19:16

09 Kasım 2023 15:36