Yabancı Numaradan Aranma

17869 Görüntülenme
WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir. Ancak bazı kullanıcılar, tanımadıkları yabancı numaralardan arama aldıklarını bildirmişlerdir. Bu, kullanıcının rahatsız edilmesine, istenmeyen çağrıların yapılmasına ve hatta potansiyel dolandırıcılık risklerine yol açabilir.
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 04 Ekim 2023 09:15

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

Kişisel Numaranızın Sızdırılması: Eğer telefon numaranızı internette ya da başka yerlerde paylaşıyorsanız veya bir veri ihlali sonucu numaranız sızdıysa, bu tür aramaları almanız olasıdır.
Rastgele Numara Seçimi: Dolandırıcılar veya otomatik çağrı yapma sistemleri, rastgele numara seçerek kişilere ulaşabilir. Bu, yabancı numaraların sizi WhatsApp üzerinden aramasına neden olabilir.
Uygulama Hataları: Nadiren de olsa, WhatsApp'ta bir hata nedeniyle yanlışlıkla başka kullanıcılara yönlendirilmiş çağrılar olabilir.

Sorun Yaşayan Kişilere Öneriler:

Gizlilik Ayarlarınızı Gözden Geçirin: WhatsApp ayarlarınızdan, sadece rehberinizdeki kişilerin sizi arayabileceği şekilde gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.
Bilinmeyen Numaraları Engelleyin: Tanımadığınız bir numaradan arama aldıysanız, bu numarayı WhatsApp üzerinden engelleyebilirsiniz.
Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın: Telefon numaranızı gereksiz yere paylaşmaktan kaçının. Online platformlarda telefon numaranızı paylaşmanız gerekiyorsa, bu bilgiyi mümkün olduğunca özel tutun.
Uygulamayı Güncel Tutun: WhatsApp'taki güncellemeler, genellikle bu tür sorunları engellemeye veya azaltmaya yardımcı olabilecek güvenlik yamalarını içerir. Uygulamanızı düzenli olarak güncellediğinizden emin olun.

Eğer sorun devam ediyor veya şüpheli faaliyetlerle karşılaşıyorsanız, şikayetinizi Şikayetvar sitesi üzerinden ilgili kuruluşlara bildirerek yardım alabilirsiniz. Burada benzer sorunları yaşayan diğer kullanıcılardan öneriler alabilir, sorununuzu daha geniş bir kitleye duyurabilirsiniz.

Nuray
Nuray
WhatsApp Müşterisi
22 Aralık 2023 08:08

Beni de bir hafta önce bu numara aradı. Ve kapattım bir saat sonra WhatsApp tan atıldım... Sühan hesabıma giriş yapamıyorum... Gerçekten midem bulanıyor artık 😡 şaka gibi

WhatsApp Müşterisi

21 Mart 23:04

WhatsApp’ta Şüpheli Görüntülü Aramalar Ve Hesap Güvenliği Talebi

Berke
21 Mart 15:57

WhatsApp Üzerinden Gelen Şüpheli Yabancı Arama İçin Engelleme Ve İnceleme Talebi

Ümit
20 Mart 06:24