Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Danışment Veteriner Kliniği Veterinerin Tavrı

25 Haziran 2024 12:52

22.06.2024 tarihinde yaralı kedimi komşular Danışment Veteriner Kliniğine götürdüler kedimin kalçasında çatlak ve damağında yarık olmasına rağmen veteriner hanım kalabalık yapmasın diye içeri bile almamış bu nasıl bir vicdan ben anlamadım gereken yerlere şikayet oluşturdum.

Yorumlar (5)

Özge

Ya ebru hanım başa gelince çipin ve tasmanın, komşularla ilişkinizin kedinizi tanıtacak kadar olmasının önemi ne kadar anlamlıymış değil mi. İhtiyaç halinde kimliğin sadece insanlar için değil hayvanlara da gerekli olduğu ne kadar önemliymiş. Ebeveyn olmanın evde gerekli önem ve özenin, önlem almanın bir kedi için ne anlama geldiğini anlamak ne kadar önemliymiş değil mi. Acı ama gerçek: veteriner hekimler sizlerin vicdan rahatlatma merkeziniz değil. Acı ama gerçek: bakmakla sevmiş olmuyorsunuz.

Özge

Bir kediye aile olduysanız eğer ebeveyn gibi hareket edin. Evinize aldığınız kediniz konuşamayan halini anlatamayan bir çocukla aynı. Ebevenyler çocuklarına nasıl özen gösteriyorsa kaybolur başına bir şey gelir diye sizde aynı özeni kedinize gösterin. Komşularınıza kedinizi tanıtın. Çipini taktırın. İsimli tasma takın. Camlarınıza kedi korumalıklarınızı yaptırın. Kedinizden 18 yaşına gelmiş bir birey gibi davranmasını beklemeyin. Yetişkin olan sizsiniz siz düşüneceksiniz. Aile hekiminizden çocuğunuzun peşinden koşmasını beklemeyeceğiniz gibi veteriner hekimlerden de kedinizin peşinden koşmasını beklemeyin. Bizler sizin ebevenyleriniz değiliz. Sorumluluk alıp kedi köpek bakıyorsanız eğer kedimi köpeğimi evde ne gibi tehlikeler bekliyor nasıl önlem almalıyım diye sorup araştırıp önlem almalısınız. Konuşamayan ve tehlikelere karşı korunmayı kedinizden beklemeyin. O sizin değil siz onun ebeveynisiniz. Bakanlığın zorunlu çipinden bir durum olduğunda size ulaşılabileceğini de bilmeniz gerekli.

Özge

Ben de bir veteriner hekim olarak bulunduğum semtte kapı kapı şu dairede bu kedi var bu dairede şu köpek var diye çetele tutmuyorum. Hastanelere giden insanlar ve kimsesizler için bile hastanede çalışan doktorlar kapı kapı o hastalarının evini aramıyorken bakanlıklarına bildirip hastaneden çıkışını yapıyorlar. Siz de gerekli ve ilgili yerlere şikayetinizi belirtirken lütfen bir yaşına gelmiş kedimize çip takdırmadık sorumluluğunu alamadık diye not düşün. Çipin ilk altı ay takılma hakkı vardı bunu kale almadım. Hekimde kedimin beyaz tüyünden kaşından gözünden tanımamış açıp kediye bir falda bakmamış hangi kedi diye çözememiş diye belirterek şikayet edin olur mu. Lütfen. Veteriner hekime çip takdırmadığımdan size ne dediğinizide not düşün. Koklaya koklaya bulacağım ya ben kedinin evini.

Özge

Yaparken bir yaşına yaklamış çip taraması yaptık ama çipi yok. Boynunda isimli numaralı tasması yok. Aaa acaba fionamı durup düşünemedim. Allah Allah fiona evde duruyordu işe giderken camı açmışlardır kesin ve fiona düşmüştür bak görüyormusun aklıma gelmedi neden. Fiona olduğunu anlayabileceğim bir belirteç yok ne isimli tasma ne çip yok. Getiren komşularınızmış tüh bunu da bilmiyorum. Niye. Apartmanınızda oturanları tanımıyorum. Getiren komşularınız bu bizim apartmanda yaşıyor ebru hanımın kedisi camdan düşmüş adı fiona da demediler neden onlarda sizin kedinizi tanımıyor ki komşunuzun sizin kedi baktığınızdan haberi yok.

Özge

Umarım sıkılmadan okursunuz: Ebru Hanım iyi günler. Sizin sahnenizden kediniz 3. Kattan düşmüş ve kayıp. Nerede olduğunu bilmiyorsunuz. Anneniz işten geldiğinde evde olmadığını fark ediyor camda açık. Bizim sahnemizden ise olay şu: saat bir civarı bir kedi geliyor. Yaralı. Yaralanma nedeni ne belli değil. Bulan kişilerin ilk cümlesi aynen şu : yolda bulduk biz bakamayız siz de kalsın diye getiriyorlar. Aldık burnu kanıyordu. Gerekli müdahaleyi de yaptık.

Mine sonuçtan hiç memnun değil

08 Mayıs 2024 14:19
Urla Sihir Veteriner Kliniği Sorumsuzluğu

Yeşil Pati Veteriner Kliniği Çiğli Yeşil Patim Veteriner Kliniği'nde Hayvanı Ölüme Terk Ettiler!

01 Ağustos 2023 16:15
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Odak Veteriner Kliniği Evcil Hayvanımın Ölümüne Sebebiyet Verdi

30 Ağustos 2023 10:08