Bayram sonuçtan hiç memnun değil

19 Ağustos 2024 12:33

Daikin A*-Ka Teknik (K**** A*) yetkili servisi tarafından, 09/08/2024 tarihinde montajı yapılan klimanın vakum işlemi yapılmadı. Diş üniteye bile uyarı işaretleriyle yazılan, ciddi hasarlara sebep olabilecek bir işlem es geçildi. Ek ücret ödeyip boruyu 7 metreye uzattık ancak vakum yapılmadığı gibi uyarıda yazdığı ek soğutucu akışkan da şarj edilmedi.
Vakum işleminin yapılmadığı sonraki gün aklıma geldi ve montajı yapan çalışanı arayıp sorduğumda, "vana yolu ile vakum yaptım, vakuma gerek yok" diye bir cevap aldım. Daikin müşteri hizmetlerini (444 99 90) aradığımda vakumun yapılması gerektiğini söylediler ardından A*-Ka teknik servisi (0232 489-0069) aradım. Yetkili montaj yapan ekiple görüşüp beni tekrar aradı ve vakum yapılmadığını teyit etti. Değişim talep ettim, değişim talebi yapamadıklarını ancak müşteri memnuniyeti için tekrar ekip gönderip vakum işlemi yapılmasını teklif etti. Klima çalıştıktan sonra vakum işleminin yapılamayacağını ne Daikin Ege bölge müdürlüğüne ne de montajı yapan servise anlatabildim. Ardından Daikin müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattıktan sonra değişim talebimi ilettim. Bir hafta sonra durumu merak edip Daikin Ege bölge müdürlüğünü (0232 449 10 15) aradım, sanki ortada hiç talep yokmuş gibi tekrar servisle görüşüp beni geri aradılar. Değişimi yapmayacaklarını, servis fişinde servis elemanının vakum yapıldı yazdığı belgeyi imzaladığımı söyledi. Ben de montaj sırasında vakum işleminin yapılmadığını servise teyit ettirdiğimi söyledim ve diğer servislerin yaptığı gibi, vakum işlemi yapılırken çekilmiş bir fotoğraf talep ettim kabul etmediler. Ve yine içim rahat olsun diye tekrar vakum işlemi yapılması için ekip göndermeyi teklif ettiler. Kabul etmedim ve hakkımı arayacağımı söyleyip görüşmeyi sonlandırdım. Sonraki aşamada ise Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak için belgelerimi hazırlıyorum.

19 Ağustos 2024 12:53 (Şikayetten 20 dakika sonra)

22 Ağustos 2024 22:47

Şikayetvar'a şikayet yazmam ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmadan önce görüşmeler yapıldı zaten. Müşteri hizmetlerine durumu güzelce anlattım ve ücretini ödediğimiz hizmeti eksiksiz almak istediğimizi, durumun Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmesine gerek olmadığını ve değişim talep ettiğimizi belirttim. Ancak bir hafta sonra aldığım cevap olumsuzdu, neden. Çünkü Daikin çalışanlarına göre vakum işlemi o kadar da önemli değil, sonradan yapılsa da bir sorun yoktu. Ücretini ödediğimiz hizmetin karşılığını alamadığımız gibi eve sonradan vakum işlemi yapmak için gelen ancak vakum işlemini yaptırmadığım Daikin servisi hesap sorar gibi, yok sen klimacı mısın, sen vakum işlemi nedir biliyor musun, yok nereden öğrendin gibi sorular sordu. Şikayet edip hakkını arayan tüketicilere, ilgileniyormuş gibi otomatik mesaj atmak yerine sorunlarını çözseniz daha iyi olur. Şu an benim sorunumu çözmeniz için yapmanız gereken tek şey, kusurlu montajdan dolayı ayıplı olan malı değiştirmeniz.

Aliihsan
Aliihsan

Satarken eyiler sorun oldu mu hemen işi parayı döküyorlar beni evde kömşünun penceresinin önüne takmışlar şimdi para istiyorlar adamı çıldırtır bunlar birdahamı bahçeyi katmam bunları atarım o klimayı çöpe

Ozan sonuçtan çok memnun

04 Eylül 2023 15:16
"Daikin'den Leyla hanım sorunumla ilgilendi, onun sayesinde servis eve geldi ve sorunu çözdü. Teşekkürler..."

Daikin Yetkili Servisi Klimamı Bozdu, Sorunum Çözülmüyor

Özgür