İlkay sonuçtan memnun değil

Dacia Sandero Stepway Titreme Sorunu

29 Şubat 2024 19:37

Dacia Sandero Stepway titreme sorunum tekrar etti. 2017 model easy-r şanzıman aracımı Bursa Renault Mais ana bayiden 2027 Kasım ayında aldım. 2020 yılında 55.000 km civarında titreme sorunu yaşadım. Kocaeli ernaz bayiye müracaat ettim. Onlar yazışma sonucu aradılar ve garanti kapsamında onarım yapılacağını söylediler. Gerekli onarım yapıldı. Aracı 60.000 km sorunsuz kullandım. Aynı sorun tekrar oluştu. İnternette araştırma yaptığımda bir çok kişinin aynı model araçla aynı sorunu yaşadığını öğrendim. Dacia ya mail göndererek sorunumu bildirdim. Kronik arıza olan bu durumda aracın Ayıplı mal olarak değerlendirilmesini önlemek amacıyla Dacia olarak bana nasıl bir destek verebileceklerini sordum. İlk başta çok ilgili ve nazik yaklaştılar. Birkaç hafta geçti ve ben aradığımda üzerinde çalışıyoruz, sorumlu arkadaşımız sizi arayacak dediler. 3 hafta önce servise gidin orada teknik personel aracı inceleyecek dediler. Söyleneni yaptım. Serviste biz tespiti bildireceğiz siz onlardan haber bekleyin dediler. Bu arada teknik personel bu sorunla karşılaştıklarını, alıştırma diye bir işlem yaptıklarını ama iki üç ay sonra tekrar sorun yaşanabildiğini söyledi. 3 hafta bekledim. Ben aradım derdimi anlattım, sorumlu arayacak dediler bir saat sonra daha önce de görüştüğüm k... Hanım aradı ama ilk defa görüşüyor muşuz gibi konuşuyordu. Buradan da anlaşılacağı üzere olumlu bir yaklaşım görmeyecektim. Nitekim de öyle oldu. Ben büyük markaların bu tür durumlarda binlerce aracı geri çağırdığını, Dacia nın da böyle davranmasını beklediğimi söyledim ancak, k... Hanım her aracı ayrı olarak değerlendirdiklerini, servise gidip program güncelleme/alıştırma yaptırabileceğimi, tekrar ederse şanzımanın kontrol edilmesi gerektiğini, o zaman surucu/kullanım hatası yoksa tekrar ne yapabileceklerini değerlendirebileceklerini söyledi. Yani, hadi bak işine dedi. Ben araçların nasıl ayrı ayrı değerlendirebileceğini anlamadığımı, bir çok Sandero Stepway de tekrar eden bu easy r şanzıman a özgü sorunun 60000 km de bir tekrar yaşanmasının kronik arıza/ayıplı mal kapsamında ele alınması gerektiğini, Türkiye Avrupa Birliğine giremediği için burada iyi niyetten yoksun bir tavır sergilendiğini, bu durum bir Avrupa Birliği ülkesinde yaşansa çözüm odaklı bir yaklaşım sergileneceğini ama ülkemizin Tüketici Hakları anlamında kalitesiz mal üreten firmaların adeta cenneti halinde olduğunu ifade ettim.

01 Mart 2024 08:39 (Şikayetten 13 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

01 Mart 2024 16:55

Herhangi bir arama söz konusu olmadı. Zaten ben de öyle olacağını biliyordum. Ülkemizde yeterli Tüketici Hakları düzenlemesi yapılmadığından firmalar istediği gibi at oynatıyor. Kimse tüketicinin yanında değil. Ülkemizde önemli bir kesim kolay araç sahibi olamıyor. Zor şartlarda alınan aracında 60000 km de bir kronik arıza meydana gelen benim gibi tüketiciler de yalnız ve savunmasız. Bir araba bugün almaya kalksanız 900000 liranın altında araç kalmamışken 60000 km de bir şanzıman/volan arızası veriyor ve tüketici kendi çözümünü kendi bulmak zorunda, 2020 yılında garanti kapsamında parça değişikliği yapıyorlar ancak o zaman değiştirdikleri parçaya bir 5 yıl garanti vermiyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz.

Ben de 1 ay önce 2016 Stepway aldım senin aracın 1 alt modeli aynı sorunu ben de yaşıyorum şimdiden sıkıldım araçtan eğer bu sorun araca zarar vermiyorsa 2 yıl kullanıp tamamen Dacia markasına veda etmek istiyorum

Sonuç nedir paylaşırmısınız

İlkay

Söylediğim gibi, Avrupa ülkelerindeki vatandaşların haklarına sahip olmadığımız için, şirket herhangi bir şey yapmaya gerek duymadı ve müşteriyi kendi haline bıraktı. Bu ülkede Tüketici Hakları mevcut değildir.

Fikret sonuçtan hiç memnun değil

Renault Dacia Marka Reno Aracımın 2. Kere Titreme Ve Silkeleme Problemi

13 Eylül 2023 17:15