Taşkın sonuçtan hiç memnun değil

Taşkın
01 Aralık 2023 17:11

14/09/2023 tarihinde Avek Otomotiv'den almış olduğum sıfır kilometre çupra Leon 1.5 etsi aracım ilk günden itibaren kusurluydu. İlk olarak arka kapı kolu ve direksiyondan gelen seslerle ilgili şikayetlerim vardı. Kapı kolu, orijinaliyle değiştirildi; direksiyondan gelen sesleri başta kabul etmediler, ancak sonrasında sesleri kendileri de duyup aracın ön amortisör ve bilyalarını garanti kapsamında değiştirdiler. Araç o sırada yaklaşık 1000 kilometre civarındaydı ancak sorunlar devam etti. Araç, arıza ışıklarını yakmaya başladı ve bunu birkaç kez tekrarladı.
Bunun üzerine aracımı Doğuş Oto Maslak'a götürdüm ve aracım altı gün serviste kaldı. Sonrasında hataları bilgisayara bağlayıp sildiler ve aracı bana teslim ettiler. Servisten çıktıktan birkaç gün sonra bu kez yeni sorunlar baş gösterdi; sunroof ve araç içi aydınlatma tuşları bozuldu.
Araç yine Doğuş Oto'da ve Almanya'dan parça bekleniyor. En kısa sürede parçaların 14 gün içinde geleceği söylendi. Yani araç, benden çok serviste kalmış oluyor. Bu sorunlar üzerine aracın birebir aynısı ya da bir üst modeliyle değişimini talep ettik ve bu talebi İspanya'daki çupra, Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Maslak'a e-posta yoluyla bildirdik. Sonuç olarak, araçta giderilemeyen bir arıza olmadığı için değişim talebimiz reddedildi.
Benim bundan sonraki sürecim Türkiye cumhuriyeti mahkemelerinde devam edecektir.

profile profile profile

Yorumlar (5)

Murat

Merhaba Engin bey, birkaç konuya daha yazdığınızı ve konuları okudum aynı sorunları bende yaşıyorum. Sunroofun açılmama sorunu ve tahrik ile alakalı uyarı sonrası aracın çalışmama sorunu mevcut. Sizin sorununuzu ve en son konunun ne durumda olduğunu öğrenebilir miyim? Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Engin

Sunroof ve iç aydınlatmalar açılmıyor kapanmıyor şikayeti olanlar özelden servis kayıtlarını bana iletebilir mi? Araç stop ettikten sonra çalışmıyor şikayeti olanlar özelden bana servis kayıtlarını gönderebilir mi? Sicaklik 17 derecenin altına düştüğünde front asist uyarısı veren kisiler servis başvurularını bana özelden iletebilir mi? Daha önceki şikayet var sayfalarının ekran görüntüleri var. Ancak yenileride lazım. Lütfen özelden bana belgeleri gönderir misiniz? Dava açılmıştır. Dava surecinde delil olarak kullanılacaktır.

Engin

Merhaba. Konu hakkında ne yaptıniz? Bende birçok aynı şikayetten mahkemeye veriyorum. Konu hakkında durum paylaşımı yaparsak memnun olurum

Engin

Arabulucu görüşmesinde de anlaşılamadığı için 07.10.2024 tarihi itibari ile söz ve karar Tüketici Mahkemesi'ne taşınmış ve dava açılmıştır.

Sıfır Kilometre Cupra Leon'da Kronik Sorunlar Ve Çözüm Eksikliği

09 Eylül 2025 14:43
Doğan sonuçtan hiç memnun değil

Doğan
22 Ağustos 2023 18:34
Cupra 2023 Model Leon Aracımın Direksiyonu Kilitleniyor

Cupra Seyir Halinde Direksiyon Kitlendi Ölüyorduk Bebeğimle!

Ömer
22 Ağustos 2023 19:50
Cupra Seyir Halinde Direksiyon Kitlendi Ölüyorduk Bebeğimle!