Webhelp İşten Çıkarılma Maaş ve Eğitim Ödemesi

30 Ocak 2024 18:49

09.10.2023 tarihinde Ankara'da Webhelp'e bağlı k**** projesinde müşteri temsilcisi olarak işe başladım. 18.01.2024 tarihinde mesaimin ortasında, proje bazlı küçülmeye gidildiği bilgisi verilerek, ben de dahil 20'den fazla kişinin işten çıkarıldığını öğrendim ve 'Farklı projeler sunacağız, bu süreçte 31.01.2024 tarihine kadar ödeneğiniz devam edecek, herhangi bir ücret kesintisi yaşamayacaksınız' bilgisi verildi. Ancak söz verilen tarihte değil, 29.01.2024 tarihinde işten çıkışım yapıldı. Bizimle iletişime geçen takım liderlerimiz de bana bu bilgiyi vermesine rağmen, 'Öyle bir şey demedim' dedi ve telefonlarıma cevap vermedi.

İşe girişte, 6 ay süreç içerisinde işten çıkarsak 2.500 TL eğitim ücreti ödeyeceğimiz bilgisi verilmişti. Ancak ben işten çıkmadım, küçülme bazlı işten çıkarıldım ve yasal olmayan eğitim ücretini keseceklerini söylediler. 'Tam ödenek alacaksınız' denmesine rağmen, erken çıkış yaparak daha az ödenek verecekler. Çalıştığım, gördüğüm ve duyduğum en kötü firmalardan biri. Kesinlikle çalışan memnuniyeti yok. Kurumsallık adına hiçbir şeyleri yok.

31 Ocak 2024 12:07 (Şikayetten 17 saat sonra)

Merhaba Melike Hanım, Yaşadığınız deneyimi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Yaptığımız görüşme sonucunda süreçlerimizi daha iyiye taşımak için çalışmalarımıza devam ettiğimizi bildirmek isteriz. İyi günler dileriz.

Tt Ty

Nasıl yani bende concentrix wephelpte işteyim böyle bir şey yaşamadım

Webhelp Engelli Çalışanın Hakkını Vermemesi Maaş Ödemesi Yapmaması

Kadriye