Webhelp İşimden İstifa Etmek Durumunda Bırakıldım

28 Aralık 2023 18:00

Webhelp'in sponsorluğu ile işe başladım. 10 ay sonrasında hamilelik sebebi ile izne ayrıldım. Ücretli ve ücretsiz izinlerimden sonra yine çalışmaya devam edecektim. Ancak, 2 ay daha iznim varken, beni başka bir projeye alacaklarını ve vardiyalı olacağını belirttiler.

Yeni doğan bebeğim olduğu için vardiyalı bir işi kabul edemeyeceğimi bile bile bana sadece bu seçeneği sundular. Ben de istifa etmek durumunda kaldım. Halbuki daha 2 ay izin kullanma hakkım vardı. İşime devam etmek isterken işime dönememiş olmama mı üzüleyim, yoksa hakkım olan izni kullanamamış olmama mı? Şimdi işsiz kaldım.

Eğer bu şekilde olacaksa işten çıkarılsaydım, tazminat alabilirdim. Dışarıdan çok şikayet duydum, ben de yeni bir şikayet eklemek istedim. Kendinizi geliştiremeyeceğiniz bir yer olduğunu da belirtmek isterim.

Aysun

Aynı şekilde analık iznindeyim iznim bitince kreş olmadığı için haklarımı talep ederek işten ayrılmak istiyorum ama hiçbir hakkımı vermeyeceklerini sadece yıllık izin ücretimi vereceklerini söylüyorlar ki yasal olarak kreş olmadığı için tazminatımı vermeleri gerekiyor

Sezer sonuçtan hiç memnun değil

Webhelp Kanun Tanımazlığı, Yalancı Senaryo, Evrakta Yalan Beyan

03 Nisan 2024 23:07