Çorlu Orion Chima Tarafından Mağdur Edilmem

Aslı
01 Aralık 2023 12:49

Çorlu Orion AVM'deki Chima mağazasından iki çanta satın aldım. Eve geldiğimde çantanın içinden çıkan askının çok uzun olduğunu ve ayarlanabilir olmadığını fark ettim. İade etmek için ertesi gün fişimle birlikte AVM'ye başvurdum.

Çantalar etiketli, hiçbir şekilde kullanılmamıştı ve alınalı henüz 24 saat bile geçmemişti. Üstelik, bu ürünler hijyen hassasiyeti gerektiren iç giyim kategorisinde değildi. Bana iade hakkımın olmadığını, ancak değişim yapabileceğimi söylediler. Değişim yapmak istemediğimi ve iade hakkımı kullanmak istediğimi ifade etmeme rağmen, 6502 sayılı tüketici kanunu'ndan haberdar olmadıklarını düşündüğüm bir tutumla karşılaştım. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı belirterek mağazadan ayrıldım. Daha önce birçok kez alışveriş yaptığım bu mağazanın iade politikası olmadığını, satış sırasında ya da mağazada hiçbir şekilde belirtmediklerini fark ettim. Mağazanın herhangi bir bilgilendirme yazısı da bulunmuyor. Ses kayıtlarımı da kullanarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve yaşadığım olumsuz deneyimi Ekşi Sözlük hesabımda da paylaşacağım.

Diğer insanların da benzer mağduriyetler yaşamaması için bu durumu kamuoyu ile paylaşmayı uygun buluyorum. AVM'de yer alan bu kurumsal mağazanın ülke kanunlarına saygı göstermediğini düşünüyorum.

profile profile

Beril