Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sözünde Durmuyor!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sözünde Durmuyor!
27 Mayıs 2024 22:20

Hatay İskenderun'da depremde ağır hasar alan 3 katlı binam için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi sitesinde yerinde dönüşüm proje kapsamında evimizi tekrardan yaptırmaya karar verdim çünkü verilen vaatler bize güven verdi. Bakanlıkça tip sözleşmeler hazırlanacak ve işin gecikmesi veya tamamlanması durumunda vatandaşların hakları sonuna kadar korunacak, gerekirse TOKİ tamamlayacak olarak bilgilendirildi. Buna istinaden bir mühendis bulup onunla bir anlaşma yaptık. Aslında amacım müteahhitliğini kendim yapmaktı ama 3 katlı olduğu için bir müteahhit bulmam gerekiyormuş. A** t**, Tunç İnşaat ile toplamda 3.190.000 TL'ye anlaştım ve işlemleri başlattık. Sürekli oyalandıklarını fark ettim, sürekli bir sorun çıkarıyorlardı. Emir Yapı Denetim ile projeler, zemin etüdü vs. İle paket halinde anlaşmıştım. Parayı ödememe rağmen faturamı 6 ay gibi bir süre sonra, vergi dairesine şikayetimden ötürü kestiler. Paket halinde şantiye şefi ücreti de vardı. Sonradan müteahhit parasının olmadığını ve işi yapamayacağını beyan etti. Ben de müteahhide, yetki belgesini kullanıp inşaatımı kendim yapmayı teklif ettim, kabul etti ama sürekli işimi aksatmak için elinden geleni yaptı. Ben aldırış etmeden işime devam ettim. Parasını ödediğim halde şantiye şefi hiçbir şekilde inşaata uğramadı. Beton döküm günü geldi, o gün sağlık sorunları yüzünden istifasını verdi. Kasıtlı olarak inşaatımı ne yapıp ne edip durdurmayı başardılar. Temel demirleri bağlandı, sağanak yağışlardan dolayı demirler pas tutmaya başladı. Bu durumu düzeltecek maddi imkanım yoktu. Buna istinaden 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı telefon ile aradım ve il müdürlüğüne gittim. Gerekirse TOKİ devreye girecekti, ne yapmam gerekiyor diye sordum. Aldığım cevap ise öyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve kanunen bir geçerliğinin bulunmadığını söylediler. Hiçbir şekilde mağduriyetim çözülmüyor. Verilen sözlerin hepsi yalan. Ben pişman oldum. Tüm birikimim gitti. Yaptıracak olanlar görsün, devletimiz bile sözünde durmuyor, müteahhitler mi duracak?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Depremzedeler İçin Kira Yardımı Ve Kredi Tutarlarının Güncellenmesi

27 Eylül 2024 10:08

03 Eylül 2023 23:02

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Deprem Sonrası Hibe Kredi Sorunları: Acil Çözüm Bekliyoruz

11 Aralık 2024 21:32

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Yarısı Bizden Kampanyası: Beklenmedik Maliyetler Ve Mağduriyet

09 Ekim 2024 02:36

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Kira Yardımının Kesilmesi Ve Yerinde Dönüşüm Mağduriyeti!

15 Ağustos 2025 19:12