Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Yarısı Bizden Kampanyası: Beklenmedik Maliyetler Ve Mağduriyet

09 Ekim 2024 02:36

Yarısı bizden kampanyasına başvurduk. Bize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüş yapıldı. Kendimiz müteahhit bulmamız gerektiği söylendi. Müteahhitle görüştüğümüz de daire başına 2800000 TL bir fiyat çıkardı. 1400000 TL devlet tarafından 700000 TL hibe 700000 TL 2 sene sonra ödeme olacak şekilde veriliyor. Kalan 1400000 TL direk peşin olarak isteniyor.

Resmen bize yeni daire alma fiyatına yapılıyor. Bu tutar bizde yok ve kredi faizleri dolayısıyla oradan da faydalanamıyoruz. Bize bu şekilde vaat verilmedi. Bu kampanyanın yarısı bizden olma özelliğinden çıkmıyor mu? Mağduriyet yaşıyoruz. Binamız çok eski ve korkuyla yaşıyoruz. TOKİ veya Kiptaş tarafından yapılmasını talep ediyoruz.

Yorumlar (11)

Selman
Selman

Müteahhitler bu hibeden gelen ödemenin %28 ile %40 oranında bu parada mileten gelir vergisi adı altında para alıyor bu işte bir iş var o zaman bu hibe millete ne fayda sağlar ben mahkemeye taşıdım olayı

Gul
Gul

Merhaba bizde aynı durumdayız mahkemenizdeki gelişme ne durumda bilgi vermeniz mümkün mü?

Aras
Aras

Beni de sırt üstü yüzerken soktu Mersin de 12 yaşında idim. Dun ise yüzümden soktu resmen denizlere kustum

Murat

Müteahhide kalan bir daire vs yoksa mecbur para isteyecek yoksa nasıl yapacak bende müteaahitim sorun çözülmediyse yardımcı olmak isterim.

Survida
Survida

Dört daire hibe destekleri ve daire başı 1200.000 bu da yetmezmiş gibi bir de belediyenin dayatması 65 metrekare kendi arazimizi bize satın alma yükünü yüklüyor almazsak o 65 metrekareyi hiç nir şeyimizi inaylamiyir

İbrahim
İbrahim

Müteahhit parayı 2 sene içinde alıyor. Ama arsa sahipleri istiyor ki sabit fiyat olsun. Her ay malzemelere zam geliyor e haliyle daireler de değerleniyor. Ama mal sahipleri istiyor ki fiyat sabit olsun. Oh beleşe yenilensin dairen müteahhit iflas ederse etsin. Bahçelievler'de sabit fiyatla anlaşan 10 15 firma batmış vaziyette. Bir şeyi düşünürken çift taraflı düşünmek lazım.

Ahmet
Ahmet

Parası ödeniyor zaten birader ne dairesinden bahsediyorsun

Murat

Sorununuz çozüldümü acaba? Yer neresi hangi il

Murat

Arsanız kaç metre kare ve imar durumuna göre kaç metre kare inşaat yapılabiliyor bilirseniz müteahhidin ne kazandığı ile ilgili bir fikir sahibi olursunuz. Örneğin : brüt 100 metre kareden 10 daire yapıldığını yani toplam 1000 metre kare toplam inşaat alanı olduğunu varsayalım inşaat birim metre kare maliyeti yaklaşık 30 bin tl güncel fiyat bu. 1000X30:30 milyon tl inşaat maliyeti 10 kişinin alacağı destek 17.500 TL Eksik kalan tutar 12.500 TL /10 :1.250 bin tl daire başı maliyetten ödenecek + müteahhit karı minimum konuşularak %25 gibi üzerine eklenecek. *********** araya bilirsiniz.

Lorenza
Lorenza

Merhaba Pınar hanım, size ne kadar zaman içerisinde cevap almıştınız başvuru yaptıktan sonra? Süreleri merak ediyorum çünkü bizim de benzer bir durum olabilirdi ve bilgi toplamaya çalışıyorum. Çok sağ olun.

Bayzit
Bayzit

Aynı sorun bizde de var çoğu müteahhit peşin para istiyor daire ye başlamadan hükümet bizi müteahhit lerin eline attı Allah yardımcımız olsun