Hamza sonuçtan hiç memnun değil

Çelik Motor Kia Sportage Motor Arızası Hk

31 Mayıs 2024 12:35

2012 yılında Kia Avcılar bayisinden sıfır model Kia Sportage araç aldım. Aracımın bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırdım. İkinci yağ değişiminden sonra araçta yağ eksiltmeleri oldu. Yağ ikaz lambası yandı, önceleri pek umursamadım, belki kalitesiz yağdandır diye düşündüm ama bu durum sürekli hale geldi. Ben de servise gittim, servis 'kontrol altına alalım' dediler ve aracıma 250-300 gram gibi yağ ekleyip beni gönderdiler. 2-3 bin kilometre yaptıktan sonra araçta yine yağ ikaz lambası yandı, tekrar servise götürdüm. Servis, motordan kaynaklı arıza var, rektefiye olması lazım dediler ve araç rektefiye oldu. Yine 2-3 bin kilometre kullandıktan sonra araçta yağ ikaz lambası yandı, tekrar servise götürdüm. Servis tekrar kontrol edelim dediler ve araca biraz yağ eklediler, gönderdiler. Biraz kullandıktan sonra yine yağ ikaz lambası yandı, tekrar servise götürdüm. Servis bu sefer araçta kronik arıza var, sandık motor takalım dediler ve sandık motor takıldı. 'Tamam, herhalde bu sefer oldu' ümidiyle aracımı servisten aldım. Aradan biraz zaman geçti, yine araçta yağ ikaz lambası yandı. Servise tekrar götürdüm, olacak gibi değil, araçtan bir türlü fayda sağlayamıyorum. Servise git gel bir çözüm bulamıyorlar. Ben de bu araçta kronik bir sorun var, bu işi ya çözün ya da yenisi ile değiştirin dedim. Ancak Kia (Çelik Motor) bu işin çözümü için hiç oralı olmadı. Ben de işi mahkemeye taşıdım ve 7 senedir mahkemelerle uğraşıyorum. Aracım 1.5 senedir motor arızası nedeniyle otoparkta bekliyor. Kia (Çelik Motor) yetkililerinden hiçbir haber alamıyoruz. Telefonlara cevap vermiyorlar. Şu an aracı kullanamıyorum. Bu mağduriyeti nasıl gidermeyi düşünüyorlar acaba?

Aynur
Aynur

7 yıl mi neden? Avukatsız mi ilerlediniz.

Büşra sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2023 14:00

07 Eylül 2023 17:10