09 Ağustos 2024 17:23

Milli Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden şikayetçiyim.
07.08.2024 tarihinde Çekmeköy Devlet Hast. Önünde sabah 6'da araba çarpan güvercini saat 9'da görme şansı bulup önce özel veterinere götürdüm, dediler ki bizim hem kuş ameliyatı yapan uzmanımız yok hem de güvercin "yabani sokak hayvanı" statüsüne giriyor dolayısıyla milli park ve bahçeler bakar. İlk müdahale olarak transamine, melox ve baytril yaptılar. Kanadını da oynatmasın diye sardılar. Sonra milli park ve bahçeler md. Aradığımda ise kendilerinin bakmadığını söyleyip beni Çekmeköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'ne yönlendirdiler. İstemeye istemeye belediye ekiplerini aradım ve gelip güvercini aldılar. Saatlerce araç içerisinde kanadı ve ayağı kırık güvercini gezdirdikten sonra geçici bakım evine aldılar (saat 16:30 falandı). Hemen arkalarından araç ile ben de oraya vardım. Veteriner hekimler ile görüştüm. Güvercinin durumuna bakıp biz buna bir şey yapamayız kanadın kırığı tedavi edilemez durumda; ya ampüte edeceğiz ki bu durumda anesteziyi kaldıramayabilir zaten ölür, ya doğa korumayı (wwf) arayacaksınız onlar ilgilenecekler ki zaten bizim burada röntgen cihazımız bile yok ve bu kuşa onların bakması gerekirdi, ya da uyutacağız ki en iyi seçenek bu çünkü kuş uçmak için vardır ve aynı yöndeki bir kanadı ve bir ayağı olmadan zaten yaşayamaz dediler. Wwf veterineri ile görüşmeden önce zaten ölmek üzere olan güvercini maalesef uyutma kararı almak zorunda kaldım çünkü o halde çok uzun süre gezdiği için yaraları kırıkları bir bir kurtlanmıştı, çok hızlı bir şekilde çürümeye başlamıştı. Bir kere her şeyden önce kendi vicdanım yara aldığı için bütün bu süreçten de, bu süreçte görüştüğüm herkesten de şikayetçiyim ama en çok Milli Park ve Bahçeler Md.'den şikayetçiyim çünkü wwf ile görüştükten sonra öğrendim ki böyle bir hayvan söz konusu olduğunda önce wwf ile iletişime geçip onların veterinerinin görmesini sağlayıp sonrasında da Milli Park ve Bahçeler'e teslim etmek gerekiyormuş. Sürecin bu olması gerekirken taa en başta Milli park ve bahçelerin yanlış yönlendirmesi "biz bakmıyoruz" demesi yüzünden bu kadar süründük. İşinizi düzgün yapın. Koskoca Türkiye'de minicik bir kuş hiçbir yere sığamıyor. Kimse bakmıyor, herkes birbirinin üzerine atıyor. Biz değil onlar bakıyor denilen kimse de bakmıyor. Kime gideceğiz ne yapacağız? Ölsünler mi her seferinde? Gerçekten nefretlik bir sisteminiz var ve batsın inşallah. Çoğu insan da benim kadar uğraşmazdı bir güvercin için çünkü insan değiller.

15 Nisan 2024 08:31

03 Ekim 2023 17:33
İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Veteriner Hizmetleri
Özlem sonuçtan hiç memnun değil

23 Ekim 2024 10:52
Üsküdar Belediyesi'nin İlgisizliği Yüzünden Yaralı Güvercin Öldü