Ertan sonuçtan çok memnun

CANiK Superior Firearms Canik TP9 Sub Elite Tutukluk Yapıyor. Sürgü Geride Kalıyor

13 Haziran 2023 13:27

Canik TP9 Sub Elit silah atış sırasında tutukluk yapıyor. Sürgü geride kalıyor ve namluda mermi olmasına rağmen tetik düşse dahi ateş etmiyor.
Yeni aldığım bir silahın daha ilk deneme atışlarında bu şekilde tutukluk yapması inanılır gibi değil. Silah almak için karar vermeden önce buradaki yorumlara ve ilgiye göre Canik'i tercih etmiştim fakat bu sorunu iletmek için herhangi bir yetkiliye veya görevliye ulaşamıyoruz. Sıfır paketiyle teslim aldığımız bir silahta bu durumu yaşamak ve muhatap bulamamak çok rahatsız edici. Silahımı tamire göndermek istiyorum. Yetkililerden cevap bekliyorum, teşekkürler.

13 Haziran 2023 14:30 (Şikayetten 1 saat sonra)
14 Haziran 2023 12:39

Firmadan Aymen Hanım iyi niyetli bir şekilde iletişime geçtiler sağ olsunlar. Silahın tutuşundan dolayı sorun yaşanabileceğini söyledi. Hatta kendi arkadaşları da bu hatanın nasıl ortaya çıkabileceğine dair bir video hazırlamış onu da gönderdi fakat savunma amaçlı aldığımız bir silahı, ihtiyaç anında kullanmak zorunda kalırsak uzun uzadıya silahın atış yapabileceği doğru bir şekilde mi tutmak durumunda mı kalacağız bunu tam anlayamadım. Spor olsun diye almıyoruz netice itibariyle vergileriyle birilikte 20.000'lik tabancayı. İhtiyaç anında nazlanmadan çalışması gerekir. Açıkçası atılan videolar ve yaptıkları izahat bana pek yeterli gelmedi. Bu konuda da internette birçok şikayet bulunuyor. Şikayetleri yapanlar da emniyet veya askeri personeller. Hadi biz çok alışkın olmadığımız için tutamadık silahı da emniyet ve askeri personelde mi tutamıyor tabancalarını. Silahı kontrol ve inceleme için fabrikaya göndermem konusunda yardımcı olacaklar. Umarım bu sorun daha fazla can sıkmadan çözülür. Büyük ihtimalle silahın sürgü yayı çok sert imal edilmiş, yaşadığım sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Diğer kullanıcılara da bilgi verebilmek için gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim. İlgileri için teşekkür ederim.

22 Haziran 2023 09:44

Nakil için belgesi alamadığım için silahı henüz gönderemedim. Silahı gönderdikten sonra ki durumlara göre tekrar editleyeceğim veya Ekşi Sözlük dahil yeni bir şikayet kaydı oluşturacağım. Birkaç kişinin daha aynı şikayeti yaşadığını görüyorum yorumlarda, umarım bu sorun kısa sürede çözülür.

24 Temmuz 2023 19:09

Silah fabrikaya gönderildi. Fabrikada tetikle ilgili bir değişim yapıldı ve atışlar düzeldi. Artık takılmadan atış yapabiliyoruz. Yardımları için Aymen Hanıma teşekkür ederim.

Yorumlar (5)

Onur
Şikayeti Çözüldü

Bende de Mete sf var ve aynı sorun mevcut. Sürgü kapağı yarım geride kalıyor. 3-5 atışta bir tekrarlıyor. İrca yayını değiştirip tekrar deneyeceğim.

Zihni

Üstat bütün striker'larda glock dahil benzer sorunlar oluyor. Bir de insan panik anında sürgüyü yarım çekebiliyor, eli kayabiliyor. Gerçekten kendini savunmaksa amaç mermi sayısı az da olsa çalışması neredeyse %100 olan 6 patlar modelleri tercih edebilirsin.

Fatih
Şikayeti Çözüldü

Birebir aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Canik Mete Sfx Pro ile çözüm bulursanız iletin lütfen. Saygılar

Umut

Aynı sorunu yaşıyorum düzelmiyor atış yapamıyorum silah kafasına göre takılıyor

Birebir aynı sorun bende de var. 1 hafta olmadı. 100 mermi de 20 kere aynı sorunu yaşadık. İnanılmaz kotu bir deneyim.

CANiK Superior Firearms Canik TP9 Sub Elit Silahında Ateşleme Sorunu

18 Haziran 2023 14:01
Ahmet sonuçtan çok memnun

Ahmet
03 Temmuz 2023 11:31
"Aymen hanıma her anında arayıp ilgi alakasını kesmediği için teşekkür ederim."

Canik Superior Firearms Silah Tutukluk Yapıyor

Arslan