Can Teknik Servis Can Teknik 444 6 404 150 TL'lik Üründen 6.100 TL Almıştır! Sahte!

02 Nisan 2024 13:10

28 Mart 2024 tarihinde Arçelik marka kurutucumuz sorunlu olarak çalıştığı için 444 6 404 numaralı telefondan servis çağırdık. Daha önce problemli servisler hakkında bilgi sahibi olduğumuz için defalarca 'Aradığımız numara orijinal yetkili Arçelik servis mi?' diye teyit ettik. Karşımızdaki kişi 'Tabii ki biz orijinal Arçelik yetkili servis yönlendiricisiyiz' yanıtını vererek bölge servisini yönlendireceğini ifade etti.

30 dakika sonra 'yetkili servis' geldi ve kurutucunun su pompasının arızalı olduğunu belirttiler. Toplamda 7.000 TL tutarında bir masraf çıkacağını söyleyerek önceden 2.000 TL tahsil ettiler. Parçayı getirdikleri gün ise indirim yaptıklarını belirterek toplamda 6.100 TL ödeyeceğimizi ifade ettiler. Kurutucudan çıkarıldığını iddia ettikleri arızalı parçayı bırakmalarını istedik çünkü kontrol ettirmek istiyorduk. Bıraktıkları parça ise yeni gibi görünüyordu.

Şüphelerimiz doğru çıktı ve orijinal Arçelik servisine gösterdiğimizde parçanın gerçekte 150 TL olduğunu öğrendik ve muhtemelen parçanın değiştirilmediğini anladık. 444 6 404 numarasını tekrar aradığımızda, servisler arası fiyat farklılıkları olabileceğini ve kendilerinin sadece bölge servisini yönlendirdiğini belirttiler. Daha sonra 0850 210 08 88 numaralı orijinal Arçelik destek hattıyla iletişime geçtiğimizde, daha önce aradığımız numaranın güvenilir olmadığını öğrendik.

Bize verilen fişte 'Can Teknik Beyaz Eşya-Klima-Kombi-TV' yazmaktaydı ve hemen altında Arçelik Teknik Servis ibaresi bulunmaktaydı. Can Teknik'in gerçekleştirdiği eylemler, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 1. Maddesi başta olmak üzere tüketiciyi yanıltmaya yöneliktir. Hem telefonda hem de fiş üzerinde tüketiciyi yanıltan bu eylemler nedeniyle, 150 TL değerindeki bir parça için 6.100 TL talep eden Can Teknik hakkında bir avukat olarak CİMER nezdinde, Tüketici Hakem Heyeti'nde ve gerekirse Türk mahkemelerinde hakkımı arayacağım.

Eda
Eda

Aynı sorunu yaşadık 7 ay önce Bosch servisi dediler ve 9bin tl ödeme yaptık sorun devam etti Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım bugün sonuçlanmış 9bin iade edilecek şeklinde Çünkü fatura istemiştik ve vergi numarası adres hepsi mevcuttu

Mümin
Mümin

Merhabalar, Aynı süreci bende yaşamaktayım. Konu hakkında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini benimle de paylaşmanızı önemle rica ederim...

Can Teknik Servis Yetkili Servisim Diye Yanıltıyor!

23 Mart 2024 13:06
Deniz sonuçtan çok memnun