Bybasicman İade Sürecinde Yaşanan Zorluklar Ve Hayal Kırıklığı

15 Ağustos 2024 16:04

2-3 hafta kadar önce bybasicman isimli butikten online olarak bir pantolon siparişi verdim. Bilen bilir yılların firması, köklü, kurumsal bir yer. Beğenmedim ve iade etmek istedim, bana geldiği gibi aynı şekilde paketledim. İade için bir anlaşmalı kod kullanıyorlar ve o kodla paketi Aras Kargo'ya teslim ettim. 1 hafta geçtikten sonra haber gelmeyince firmaya yazdım ve “paketler sırasıyla açılıyor, paketiniz açılınca size dönüş yapılacak” dendi. Yine 1 hafta kadar ses seda yok, bir daha yazdım. 2 sefer bana içinde fatura var mıydı diye soruldu, ikisinde de aynı şekilde “siz nasıl yolladıysanız aynen paketleyip yolladım” cevabını verdim. En son 2 gün önce sorduğumda bana benim sipariş numaramda bir paketin olmadığını söylediler ve kargo şubesini arayıp takip numarası almam istendi. Kargo şubelerine ulaşmanın ve oradaki personelle iletişim kurmanın ne kadar zor olduğunu herkes biliyor. Zar zor takip no’mu buldum ve firmaya ilettim. Cevap: “bu takip numaralı bir paket bize ulaşmadı.” Kargo şubesi teslim ettiğini söylediği tarihi söyledim fakat paket firmada yok. Neyse ki “biz kargo şirketiyle aramızda hallederiz, sizi bekletmeyelim IBAN yollayın paranızı o şekilde atalım” cevabını aldım. Muhasebeye iletiyoruz dendi ama bekletmeyelim dedikleri paranın hesabıma gelmesi yine rica minnetle 2 günü buldu. Zaten dönüş kargosunun ücretini de ürünün net fiyatından düşürerek iade ediyorlar. Bir de paramızın peşinden koşturuyorlar. Yani bir pantolon alıyorsun, iade ediyorsun; cebinden 150 TL haybeye çıkıyor, çok yazık. İadenin bu kadar gecikmesi ise benim, o parayla, ihtiyacım olan yeni ürünü almamı engelledi ve ben arkadaşımın düğününe hiç istemediğim bir şekilde gitmek durumunda kaldım. Gerçekten çok üzgünüm ve hayal kırıklığına uğradım; bybasicman beni bayağı bir zor duruma soktu. Paramı nihayet yolladılar ama bir daha bu zorlukları göze alıp oradan alışveriş yapmam, tavsiye de etmem. İsim yapmış, kalitesi de belli bir seviyede olan bu tarz firmaların müşteri memnuniyeti, iletişim ve kurum içi işleyişe daha fazla önem vermeli.

Mert
Mert
15 Ağustos 2024 15:42

Firmadan başka bir beklentim yoktur, hayal kırıklığımı ve şikayetimi dile getirmek istedim. Hepsi budur

Eda sonuçtan hiç memnun değil

12 Mayıs 2025 20:32

17 Temmuz 2024 18:43
Öykü Fashion Param İade Edilmiyor
Öykü Fashion Param İade Edilmiyor
Yağmur sonuçtan çok memnun

24 Ocak 2025 10:53
"10 gün boyunca arayarak yardımcı olmayan ekip buraya şikayet yazar yazmaz hiçbir kesinti yapmadan altını çizerek belirtmek isterim iademi aynı gün gerçekleştirdi. Yani insanları oyaladıkları konusunda yanılmamışım. Sevgili berfin hanım yaşadığım negatif durum için özür dileyip buradan şikayetimi kaldırmamı iletti. Özellikle belirtiyorum aynılarını başkaları yaşamaması için asla silmeyeceğim. Benden iade kesintisi yapmadınız ama başkalarından yapıyorsunuz. Beni 18 gün boyunca uğraştırıp. Dünya kadar vaktimi harcadınız. Kargoyu kötü bir firma ile anlaşarak bana ulaştırmayıp başka bir yere bıraktığını belirtmeme rağmen gün günde kargo aradım. Bana kolaylık asla sağlamadınız mağduriyetimi buraya yazana kadar çözmeye çalışmadınız. Yaşattıklarınız ayıp."
Geciken Kargo Ve İade Sorunu: 18 Günlük Bekleyiş
Edanur sonuçtan hiç memnun değil

02 Ekim 2023 09:37