Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Buket Atalay Atölye Mikroblading Sanatçısı Mağduriyeti

08 Haziran 2023 14:28

Yaklaşık 7 ay önce Buket Atalay adlı uygulayıcıdan microblading hizmeti aldım. Ancak hem ilk seansta hem de sonrasında yapılan rötuşlarda beklediğim sonucu alamadım. Kaşlarımda uygulamanın belirgin bir etkisi olmadı ve kısa süre içinde tamamen silindi. Emin olabilmek için çevremdeki kişilerle de değerlendirdik; benzer görüşler aldım.

İkinci rötuş seansı için tekrar gittiğimde durumu nazikçe ifade etmeme rağmen, karşılıklı bir fikir birliği sağlanamadı ve görüşme olumsuz bir şekilde sona erdi. Bu nedenle süreci uzatmadan sonlandırmak istedim.

Daha sonra farklı merkezlerde yaptığım görüşmelerde, cilt tipimin microblading için uygun olmayabileceği bilgisi verildi. Bu deneyimi paylaşmak amacıyla Instagram’da ilgili hesaba yorum yaptım. Kısa bir süre sonra Buket Hanım beni telefonla arayarak yorumla ilgili konuşmak istedi. Görüşme esnasında bazı ifadelerden rahatsız oldum ve sonuç olarak yorumum da silindi.

Hizmetten verim alamamış olmam ve iletişim sürecinde yaşadığım rahatsızlık nedeniyle, ödediğim ücretin tarafıma iadesini talep ediyorum.

Yorumlar (6)

Fatma

Yeşim hanım bende aynı mağdurlardanım. Buket hanım ödemeyi ilk kaş işleminden sonra aldığından, ilk işlemde inanılmaz kibar davranış sergiliyor. Kaş işleminin 2. Rötuş anı geldiğinde "Buket hanım, her şeyi sizin istediğiniz gibi özenle yerine getirdim ama kaşım da hiç boya kalmadı ve rengi de griye döndü " dediğimde, o kibar davranış sergileyen insan, yerini insana tepeden bakan, eleştiriye tahammülsüz tavrı sergiliyor. Ben 2. Rötuş da kaşım da boşluk bıraktığı yerleri dile getirdiğimde, Buket atalay insani terslemeyi kendinde hak gören tavırlar sergiliyor. Benim kaşıma yaptığı işlemde 4 ay sürmedi. Sizin durumunuzu bana sizin 3. Defa ona gidip, parasız bir şekilde ona yaptırmak istiyorsunuz şeklinde aktardı. Şuna eminim ki benim yaptığım yorumu da aynı şekilde diğer müşterilerine anlatacak. İnsan bu işlemleri ruhuna iyi gelsin, diye yaptırırken, yaşanılan mutsuzluk duygusu kötü bir durum. Sizi çok iyi anlıyorum. Bize kalan çıkarım da şu: Demek ki işin ehlini seçmek gerekiyormuş.

Fatma

Yeşim hanım dediğiniz gibi aldığı ücretin tamamını vergilendirmiyor. Kaş işlem ücreti için 3000 TL dedi. Tamam dedim. Bana gün ve tarih verdi. Ve öncelikle göndereceği IBAN numarasına 250 TL göndermem gerektiğini ve belirlenen gün ve tarihte gelinmediğinde ödenen 250 TL nin iade edilemeyeceğini belirtti. Ben de bu isteğini kapora olarak algıladım. 250 TL yi IBAN 'ına gönderdim. Kaş işlemi için gittiğim gün elden 2750 TL yi aldı. Fatura vermeyecek misiniz diye sorduğumda, hayır vermeyeceğim, bu kadarcık kazancım olsun, dedi. Ödediğim 3000 TL tutarına yönelik hizmeti faturalandırmadı!

Yeşim

Merhaba Fatma Hanım, Ülkemizde maalesef iş ahlakı denilen kavram kullanım dışı. Biz kadınlar üzerinden dönen muazzam cirolu bir piyasa var. Sizin paranız heba olduğu gibi devletin kasasına da bir kuruş vergi girmiyor. "Cash" çalışıp zarfla para al, işini düzgün yapma, üstüne müşteri senin kaprisini çeksin. Maalesef durum bu.

Buket

Yeşim hanım merhaba, uygulama yapıldıktan 8 ay sonra bu yorumu yaparsanız bu haksızlık olur, benimki hesap sormak değil olsa olsa şaşkınlık olarak ifade edilebilir. Size telefonda da izah ettim şimdi burada da izah ediyorum. Microblading uygulamaları ortalama 1 ila2 sene aralığında kullanım süresi olan uygulamalardır. Burada kullanılan -ortalama ifadesi yüzdesi yüksek olan anlamını ifade eder. Yoksa bu uygulamalar 6-7 ay aralığından bir başlar, 6 seneye kadar gider. Ancak bu bahsedilen zaman dilimlerinin yüzdesi düşüktür. Nadir olarak olmaktadır yani. Nasıl ki uygulamasını 8 ay kullanan var ise sizin gibi ki telefon görüşmemizde yeni silindi demiştiniz demek ki şimdi hırsınızla süreyi kısaltma gereği duydunuz, 5-6 yılda kullanan var. Evet haklısınız ben de 1 ila 2 sene aralığında kullanmanızı arzu ederdim ancak inanın bu benim elimde olan bir şey değil. Kimi 13 ay kullanıyor, kimi 14-15 ay, kimi 2,5 sene, kimi 5 yıl, kimi 6. Bu bilgileri de Instagram profilimdeki postların altında...

Yeşim

“hadi oradan hadi ucuz numaralar bunlar diyerek” müşterisinin suratına telefon kapatan, Instagram'daki gayet makul eleştirime tahammülü olmayan bir insanın yorumunu okumak da buna cevap yazmak da büyük vakit kaybı. Ne hırsı pardon? Yok önce 8 ay demişim sonra 6 aya indirmişim! Rötuş için geldiğimizde bile bisi kalmadı dedik bırak 6 sini 8 ini! Ya her şey bir kenara bu kadar saygı sınırını aşan nezaketsiz bir insana söylenecek bir çift lafım daha olamaz. Müşteri kaybetmemek için kullandığınız bu üslup da komik kaçmış. Telefondaki aynı pespayelikle yanıt yazsaydınız daha makbule geçerdi. Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün değil mi

Buket

Ve öne çıkan hikayelerimdeki kişilerin paylaşımlarında bulabilirsiniz. Neticede ben herkese aynı boyayı, aynı bıçağı, aynı kalemi kullanıyorum. Sizleri tanımam birine güzel, birine çirkin yapayım. Böyle birleyde söz konusu olamıycana göre burada tek ama tek değişken sizlersiniz. Sizlerin cilt yapıları! Benim nazarımda her yeni cilt yeni bir deneyim öyle uzaktan bakarak bu tutar, bu tutmaz denemiyor. Bugüne kadar 7.000'den fazla uygulama yaptım, 7.000 cilde dokundum ce neticesini deneyimledim. Yağlı ciltlerin tuttuğunu, dışarıdan bakınca ve uygulama esnasında hiçbir dikkat çeken durum olmamasına rağmen bazı ciltlerin tutmadığını gördüm. O sebeple her yeni cilt, yeni bir deneyimdir... Nasıl ki uygulamasını 6 yıl kullanan bunda suçlu aramıyorsa sizi de uygulamasını 8 ay kullanan biri olarak sağduyuya ve emeğe saygıya davet ediyorum. 8 ay sonra uygulamam silindi, paramı geri istiyorum diyemezsiniz. Konuyu buraya taşıyarak okuyan herkese kendimi ifade erme fırsatı sunduğunuz için teşekkür ediyorum.

Buket Atalay Atölye Müşteriye Yaklaşım Memnuniyetsizliği!

08 Temmuz 2023 13:09
Melis sonuçtan hiç memnun değil

05 Eylül 2023 10:04
Suzan Yılmaz Beauty Salon Fiyaskosu
Ferda sonuçtan hiç memnun değil

Burak Bayraktar Microblading Hatalı Microblading İşlemi

05 Haziran 2023 17:46