Buca Belediyesi Sarı Masa Çözüm Merkezi Saldırgan Köpeklerle İlgili İşlem Yapmadı

04 Ocak 2024 10:41

02.01.2024 tarihinde 16:27'de Buca Belediyesi sarı masa çözüm merkezine 203/3 ve 205/6 sokaktaki sokak köpekleri hakkında şikayet kaydı oluşturdum.

Saldırgan beş yetişkin sokak köpekleri grup halinde etraftaki insanlara, hayvanlara ve araçlara saldırıyor. Gece sokaktan kimseyi geçirmiyorlar.

Genel olarak 205/6 sokağın birleşimindeki sokakta bulunan a*** ve m*** İlkokulu arasındaki sokakta duruyorlar. A** Yapı'nın önünde yatıyorlar. Bu saldırgan köpekler a*** Yapı'nın yanındaki inşaat başladıktan sonra ortaya çıktı. Oradaki gece bekçisi bu köpeklerle birlikte hareket ediyor.

Aynı tarihte 16:40'da 0232 439 10 10 numaralı telefondan arayan bir görevli 5199 sayılı kanun gereğince sokak köpekleri için bir şey yapamayacaklarını belirtip, kısırlaştırma için farklı bir birime aktardıktan sonra telefon açılmadan çağrı sonlandı.

Devamında başvurunuz sonuçlandırılmıştır mesajı geldi. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

04 Mart 2024 23:19

Kuruçeşme Mahallesi 203/10 sokakta bulunan pir sultan abdal parkındaki ve ahmet Piriştina bulvarındaki saldırgan sokak köpekleri hakkında şikayet kaydı oluşturdum

Buca Belediyesi Çözüm Masası personeli köpeklerin alınacağını, aşılarının yapılacağını, 2 hafta rehabilite edileceğini ve küpelerinin yapılacağını belirttiği halde bir haftadır köpekler aynı yerinde durmakta.

Gece toplu taşıma olmadığından iş servisinden indikten sonra yürümek zorunda kalıyorum. Köpekler gece karanlığında saldırgan hareket ediyor. Gereğinin yapılmasını talep ederim.

24 Mart 20:09

Açıkçası bu köpekler toplandı ama aynı alanda halen başıboş köpek sorunu var. İzmir büyükşehir Belediyesi işini düzgün yapmıyor. Cumhurbaşkanının aldığı karara uymuyorlar. Köpeklerin toplatılması kararı var ancak belediye işini eksik yapıyor.

Ebru
Ebru

Korkuyorsanız evden çıkmayın o zaman o canlara sizin malınız değil onlarında yaşama hakkı var ülkede o kadar..., insan varken gözünüze onlar mı battı

Murat

Her 2 köpek saldırgan hareket ediyor. Yaptığım hiçbir ters hareket yok. Normal yolumda yürüyorum. Köpek saldırısında uzvunu hatta hayatını kaybedenler var. 2 köpeğin durduğu yerden geçtiğim saat gece. İş servisinden indikten sonra mecbur yürümek zorunda kalıyorum. Gece karanlığında açık dükkan, etrafta kimse yok. Grup halinde hareket ediyorlar. Ağır engellisi, çocuğu, yaşlısı olan var. Belediye personeli hayvanları aldığımızda hayvan severler ayağa kalkıyor diyor. Köpekler saldırıyorsa bu saldırıya uğrayanın değil, buna göz yuman devletin ve sizin gibilerin suçu.

05 Kasım 2023 02:04

12 Aralık 2024 06:25