British Council Sınav Sonucum Açıklanmıyor

01 Eylül 2023 19:07

Ielts ukvı sınavı için british council'den sınav başvurusu yaptım ve 23.08.2023 tarihinde Ankara Bahçelievler şubesinde computer based şeklinde sınava girdim. Normal şartlarda sonuçların 3-5 gün içerisinde açıklanacağı yazıyordu ancak 9. Gün bitmiş olmasına rağmen hala sonucum açıklanmadığı gibi british council'den "teknik bir aksaklık nedeniyle sonucumun geç açıklanacağı"na yönelik bir mail aldım. Bu mail üzerine de 2 gün bekledikten sonra müşteri hizmetlerini aradım ve sorunun ne gibi bir teknik aksaklıktan kaynaklandığını ve herkesin mi aynı durumda olduğunu sordum. Ancak tabii ki sorunun neyden kaynaklandığına dair bir cevap alamadım ve bazı adayların da aynı sorunu yaşadığını söylediler. Sorunun ne zaman giderileceğini sorduğumda da "bilgileri olmadığını yanlış yönlendirmek istemediklerini" söylediler. Bir daha sınava girsem yine mi aynı sorun olacak dedim yine "bilgileri olmadığını yanlış yönlendirmek istemediklerini" söylediler. Şikayetvar'da okuduğum kadarıyla iki aydır sonuç bekleyenler var benim yüksek lisans işlemlerimi halledebilmem için o kadar zamanım yok dediğimde ise çağrı merkezindeki görevli " umarım o kadar uzun sürmez" şeklinde bir cevap verdi.

Sınav sonucumun hala açıklanmaması nedeniyle cas belgesi ve vize için başvurularımı yapamıyorum ve bu yüzden ekim ayında başlayacak hazırlık programına yetişmem imkansız.

Özetle; profesyonellikten son derece uzak ve sorun giderme becerileri yerlerde olan bir kurum. Dalga geçer gibi " size sorunu anlatan bir mail atalım bunu okula iletin" demeleri de cabası. Kesinlikle kimseye tavsiye etmeyeceğim bir kurum olduğu gibi sınav sonucumun geç açıklanması nedeniyle uğrayacağım her türlü hak kaybına ilişkin olarak da gerekli tüm hukuki yollara başvuracağım. "teknik aksaklıkları"nın insanların hayatını etkilediğini ve "umarım" gibi cevaplarla hiçbir sorunu çözemeyeceklerini en kısa sürede anlayıp işlerini layıkıyla yapmayı acilen öğrenmeleri lazım.

Sedat

Ben de 7 Mayıs'ta girdim 2 hafta geçti açıklanacak diye bekliyorum İstanbul ofisinden sonuç alamayınca uk ofisini aradım onlar da yuvarlak ifadelerle geçiştirdiler. Diyorum sitenizde 1-5 gün yazıyor neden açıklamadınız pek çok nedeni olabilir diyor. Ne zaman açıklanacak diyorum bilmiyorum diyor. Bir ben miyim bu sorunu yaşayan diyorum bilmiyorum diyor. Sitenize neden yazdınız o zaman diyorum özür dileriz diyor.

Bahadır

Ben de aynı durumdayım 27.08.23 tarihinde girdim sınava. Yasal olarak hakkımı aramayı düşünüyorum. 150 euro verdiğimiz hizmet bu olmamalı

Utku

Maalesef aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Arkasında duramayacaklarsa 5 gün içerisinde açıklanacaktır reklamını yapmamaları gerekir.

British Council IELTS On Computer Sınav Sonucum 15 Gündür Açıklanmıyor!

Saliha
12 Eylül 2024 12:20
British Council IELTS On Computer Sınav Sonucum 15 Gündür Açıklanmıyor!

Bahadır
05 Eylül 2023 17:53