Borlease Otomotiv Ticari Kazanç Kaybı Adı Altında Yaratılan Mağduriyetler

19 Nisan 2023 16:46

Geçtiğimiz eylül ayında park halindeki 34 dsk ** plakalı araca, kendi aracımı park ederken dokundurduğum için arka tamponda çizik meydana geldi. Pasta cila ile basitçe giderilecek bir kaza olduğu için araç şoförü sorun olmayacağını yinede her ihtimale karşı tutanak tutmamızı rica ettiğinden bende kabul ettim. Sonrasında araç şoförü aylarca arayıp sormayınca bende idare etti diye düşünmüştüm.

Aradan 9 ay sonra İstanbul'daki bir avukatlık firmasından mesaj aldım, benden 1800 TL kazanç kaybı tazminatını göndermem halinde şikayetçi olmayacaklarını söylüyorlardı. Ben aracın Borlease adlı firmadan kiralık araç olduğunu bu mesajla öğrendim. Tutanaklarımızda aracın hususi olduğu yazıyordu. Sonrasında aracın kaza tarihinden 3 ay sonra 2023 yılı ocak ayında tamir ettirildiği adı sanı tarihi belli olmayan bir ekspertiz raporuna görede 2 gün tamirde kaldığı günlük 900 TL hesaplandığını 1800 TL zarar olduğunu gösteren bir rapor gönderdiler, tamir süresinin ve günlük bedelin neye göre hesaplandığına dair hiçbir detay yoktu raporda.

Serviste 2 gün kaldığına dair net bir evrak tarafıma sunamadılar, fatura göndermekle yetindiler. Fatura 27.01.2023 tarihi saat:12.30 da kesilmiş 1700 TL civarı onarım bedeli alındığı belirtiliyor, yapılan işleme veya serviste ne kadar alındığına dair hiçbir emare yok.

Zaten servis kesebileceği en düşük meblağdan sigorta şirketine fatura kesmiş, az çok otomotivden anlayan biri 2 gün onarım gören bir araca dair 10 binlerce liralık masraf çıkacağını bilir. Bu durum dahi olayın basitçe bir çizik onarımı olduğunu birkaç saat içerisinde giderildiğinin göstergesidir. Zaten resimleri mevcut yargı aşaması için çevreden topladığım teslim sürelerine dair evraklar ve belirtilen tarihlerde araç kiralama şirketlerinin fiyatlarını dosyaladım. 1800 TL şişirilmiş bir fiyat. Ayrıca tarihlerde uyuşmazlıklar ve şahsıma tebliği ile eksiklikler var. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Biraz araştırınca internette yüzlerce mağduriyet var. Rent a carlar ve ticari taksilerle kaza masrafından daha fazla tazminat talep ediyorlar. Bununla ilgili yasal bir düzenleme şart konuyu CİMER ve vekillerimize de gönderiyorum. Böyle yöntemlere tenezzül eden firmaların ifşalanması gerektiğine inanıyorum. Borlease adlı firmayı listeme aldım katıldığım her etkinlik ve seminerde başımdan geçenleri anlatacağım. Sosyal medya üzerinde her yerde bu durumu insanlara aktaracağım.

Ödenen Borca Rağmen Tekrar İcra Davası Açıldı

09 Ağustos 2025 13:18