Bodor Laser Makine Arızaları Ve Firma İlgisizliği

02 Ekim 2024 12:20

Firma tarafından 15/08/2023 tarihinde makinemiz kuruldu. Kurulum aşamasında sorun yaşamıştık ve yine şikayetim var üzerinden şikayet yazarak firma bize ulaşım sağladı. Karşılıklı görüşmelerle orta yolu bulduk ve şikayetin kaldırılma talebinde bulunuldu. Eğitim verileceği söylendi. Hali hazırda daha eğitim alamadık.

Makinenin çillerinin patlaması sonucu çiller bozuldu ve kamera kaydını firmaya ilettik. Durumun daha vahim sonuçlara yol açabileceğini bildirdik. Çiller tamir oldu, o esnada kaynatıldı, yeni çiller geleceği söylendi. 3-4 ay denildi ama henüz gelişme olmadı ve net cevap alamadık. Elimizde derme çatma tamir olmuş çiller ne zaman tekrar patlayacak, hasar açacak tedirginliği yaşamaktayız. Firma İSG kurallarını belirtmemize rağmen durumun önemini ve talebi çok dikkate almamakta ve ötelemekte.

Ayrıca sürekli uyarı verilen makine için açıp kapatın önerisinde bulunuluyor. Bir makinenin çalışır durumda aç kapat yapılması ne kadar doğruysa. Makine daha 1,5 yıllık olmasına rağmen kafası su ile doldu, kompresörden kaynaklı denildi. Kompresör firması ile servisi bizzat görüştürdük, kompresör kaynaklı olmadığı söylendi. 1,5 yılda makine her gün yeni arızalar vermeye başladı ve firma tarafından Türkiye'de parçası olmadığı için parçası olan makine ile değiştirmek istedik.

Arızalarda hızlı çözüm almak adına fiyat farkını ve kurulum ücretlerini karşılamaya hazır olmamıza rağmen red cevabı aldık. Tüketici olarak verim alamadığımız için gerek işçilik gerekse kaybedilen zamana, arıza kaynaklı termin gecikmelerine ticaretimizde maddi ve manevi zarara sebebiyet verdi. Satarken parçası var denilen makinenin sürücüsü dahi ülkede bulunmamakta.

Burak
Burak