24 Eylül 2024 12:0917.615

WİN: 6G66889 numaralı R1250 GSA 2022 model motosiklet sahibiyim.
23 Aralık 2023 tarihinde rutin bakım için Antalya Kosifler servise sol ön diskimde normal olmayan renk değişikliği
ve gidonda titreme şikayeti ile başvuru yaptım. Servis yetkilisi kullanıcı hatası olabileceğini söyleyerek ücretli
disk değişimi önerisinde bulundu. Uzun uğraşlarım sonucunda kullanıcı hatası olmadığı, üretim hatası sonucu olduğunu ispatlayarak
25 Ocak 2024 tarihinde garanti kapsamında disk değişimi yapıldı. Ancak garantinin balataları kapsamadığı söylenerek ücretli olarak
isteğime bağlı olarak değiştirilebileceği tarafıma bildirildi. Benden hem balata ücreti hem de işçilik ücreti tahsil edildi.
Ancak 15 Mart'ta başka bir GS 1250 motosikleti incelerken disklerde bulunan perçinlerin ters takıldığını fark ettim ve tekrar servise gittim. 3 saatlik zaman diliminde
perçinler doğru şekilde takılmış ancak vida başlarını hasar görmüş olarak tarafıma teslim edildi. Alanya'ya döndüğümde disklerde yine benzer aşınma ve renk değişikliği olduğunu gördüm.
Alanya Kosifler 1 Temmuz 2024 tarihine randevu verdi. Gittiğimde yine benzer problem oluştuğunu ve vida başlarının da zorlamadan dolayı hasar gördüğünü belirttim ancak bu kayda geçmedi.
Motosikletimin fotoğraflarının çekildiğini, Almanya'dan gelecek cevaba göre hareket edeceklerini, Almanya'dan onay almadan garantili motosikletlerde arıza tespiti yapılamadığı söylendi.
16 ve 22 Temmuz'da iki kez BMW müşteri hizmetlerini aradım ancak bana herhangi bir bilgi verilmedi. Sadece notunuzu aldık denildi. Bunun üzerine 23 Temmuz'da BMW Motorrad Almanya'ya maille problemimi anlattım
ancak yaşadığım sorunla ilgili bilgileri olmadığını öğrendim. 24 Temmuz'da BMW müşteri temsilcisi Almanya'ya mail atmışsınız, probleminiz nedir diye aradı ve başka bir dönüş veya bilgilendirme olmadı.
21 Eylül 2024 günü tekrar Kosifler Antalya servise gittim. Almanya'dan neden cevap gelmediğini sorduğumda kaydın açılmadığını, tekrar kayıt açacaklarını söylediler. Ben de fren sistemimde yaşadığım diskte aşınma
olan bölgelerin detaylı fotoğrafını serviste çalışan ustaya WhatsApp üzerinden gönderdim. Bu aşamalarda ne BMW Türkiye ne de Kosifler Antalya fren sistemimde yaşadığım problemi ciddiye almadı. Motosikletimin
alanında uzman kişiler tarafından incelenerek problemin tespit edilmesini ve onarılmasını istiyorum.

1 Kasım 2024 12:43

17 Aralık 2022 tarihinde sıfır aldığımdan bu yana bakımlarını düzenli olarak BMW yetkili servisinde yaptırdığım motosikletimin parçalarına Kosifler Antalya Servisi hasar verdi. Daha önce yine aynı servis disklerime ve Disk vidalarına hasar vermişti ancak ne Borusan ne de Kosifler Antalya oralı olmamıştı. Ben de tüketici heyetine başvuruda bulunmuştum. Bu kez ise 28.10.2024 tarihinde 40 bin bakımı için gittiğim Beyhan Otoda, motorumun 20 bin bakımı sırasında Kosifler Antalya servisinde diferansiyel yağ tıpasının fotoğraflarda gördüğünüz hale getirildiğini gördüm ve tapa değiştirildi. Sıkılacağı tork değeri sürücü kullanım kılavuzunda dahi yazan bir parça hangi güçle sıkılarak bu hale getirilebilir. Ya o parçalanan contadan yağ sızsaydı da tekerimi kaydırıp kaza yapsaydım. Parçanın fiyatı 714 TL. Sağ olsunlar ki Beyhan oto bu parçanın ücretini kendileri karşıladı. Ancak Diferansiyel yağ dolup tapasının da benzer şekilde hasar görmüş ancak kullanılabilir olduğu için değiştirmedim. Bu şikayetimi buraya Borusan BMW'den ya da Kosiflerden bir aksiyon beklediğim için yazmıyorum çünkü daha önce gördüm yaşadım ki yaptıkları tek aksiyon talebinizi üst mercilere iletiyorum. Lütfen sadece bunu demek için benimle iletişime geçmeyin ve aşağıya müşterimizle iletişime geçilmiştir yazmayın. BMW'de anladığım şu oldu eğer yetkili serviste aranızın iyi olduğu birisi varsa iyi niyet garantisinden bile yararlanabilirsiniz ancak aksi takdirde garantiymiş, verdikleri hasarı kabul etmekmiş böyle şeyler beklemeyin. BMW motosiklet sahiplerine önerim servise teslim etmeden önce motorunuzun tüm vidalarına kadar fotoğraflarını çekin ve servisten çıktığında kontrol edin.

1 Destek
24 Eylül 2024 12:20 (Şikayetten 11 dakika sonra)

26 Eylül 2024 12:39

Markasına, prestijine aldanıp da kimse BMW almasın, motorunuz arıza yapmadığı sürece güzel, arıza yapınca başınıza neler geldiğini anlıyorsunuz.

1 Ekim 2024 19:11

30 Eylül günü yine Borusan müşteri hizmetlerini aradım yine durumun aciliyetini üstlerime bildiriyorum cevabından başka ne süreçle ilgili bir bilgi paylaşımı ya da motorumun problemi ile ilgili bir bilgilendirme tarafıma yapılmadı. Başka bir Borusan yetkili servisi arayıp sorduğumda 22 ocakta garantiden değişim yapılmış ben bu motoru garantiye sokmam deyip kestirip attı motorumla ilgili ne gibi problem yaşadığımı bile sormadı, şimdiye kadar Kosifler Antalya nasıl bir aksiyon almadı cevabı ile karşılaştım. Sanırım BMW Türkiye üretim hatasından kaynaklanan durumları cebinden karşılıyor. Daha önce arızalanıp garantiden değiştikten sonra yine aynı durumu tekrarlayan bir parçayı kendi imkanlarınla ben bozuyorum gibi bir durum var. Siz siz olun BMW alırken birkaç kez düşünün.

BMW Servisinde Quickshifter Mağduriyeti

18 Ekim 2024 09:223.947

BMW markasını seven biri olarak teşekkür etmeyi isterdim. 19 Eylül 2024 tarihinde 20.000 km bakimi için BMW F750 GS moto...

BMW Servisinde Quickshifter Mağduriyeti
1 Destek1 Yorum

BMW S1000XR Motosikletimin Yan Ayak Garantiden Değişimi

Murat
Murat
5 Haziran 2024 14:417.666

BMW S1000XR 2021 model garantideki motorumu BMW Samsun Kosifler yetkili servisine rodaj bakımı için götürdüm. Rodaj bakı...

BMW S1000XR Motosikletimin Yan Ayak Garantiden Değişimi

BMW S1000RR Motosikletim Uzun Süredir Serviste Mağduriyetim Giderilmiyor

Enes
Enes
22 Ekim 2025 13:092.282

34 HGY 990 plakalı BMW S1000RR model motosikletimde yaşadığım ciddi sorunlar nedeniyle mağduriyet yaşıyorum. 2024 yılınd...

Tümünü Gör

Gökçe
BMW Borusan Adana Mersin Yetkili Servis Şikayetimdir

BMW Borusan AdanaMersin Yetkili Servis Şikayetimdir

Muhammet
BMW Kalitesiz Plastik Kullanımı!

BMW Kalitesiz PlastikKullanımı!

Muhammed