Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Birikim Okulları İade Ücreti Yalanı Ve Kesinti

28 Temmuz 2023 17:08

Oğlumuzu Birikim Okulları Fatih Kampüsüne 25 Mart 2023 tarihinde kayıt ettirdik, kayıt esnasında okul müdürü ve kayıt koordinatörü tarafından aynı yıl yapılacak proje imam hatip okulu sınavlarından herhangi birinde oğlumun başarılı olması ve bu okullardan birini kazanması durumunda kaydı sildirip kesintisiz ücret iadesinin tarafımıza yapılacağı yönünde söz verilmişti. Oğlumuz proje okulu kazandı, kaydı iptal için dilekçe verdim. İlerleyen süreçte sürekli telefonla arayarak iade sürecinin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili bilgi almaya çalıştım fakat Fatih kampüsünü ve Genel Müdürlüğü telefonla aramalarımda kesintisiz ücret iadesi yapılacağı için sürecin uzun sürdüğü ve tarafıma bilgi verileceği söylenerek tarafıma hiçbir zaman net bir geri ödeme tarihi verilmedi. Fatih Kampüsünü ve ve Genel Müdürlüğü birkaç kez ziyaret ettikten sonra 14 Temmuz tarihinde ücret iadesi yapıldı fakat ödediğim tutardan %10 kesinti yapılmış tutar hesabıma yatırıldı. Telefonla genel merkezi aradığımda yönetmelik gereği %10 kesinti yapıldığı iletildi. Tarafıma verilen sözler nedeniyle okula kayıt yaptırmıştık, bu durumdan dolayı bu şekilde bir ücret kesintisi yapılmış olması kesinlikle kabul edilebilir değil. Tüketici Hakem Heyeti başvurusu yaparak konuyu gerekirse yargıya taşıyacağım fakat bu okulun herhangi bir yetkilisinin vereceği sözlere kimsenin inanmaması için konuyu herkesin görebileceği şekilde yayımlamak istedim. Bu insanlardan yazılı teminat vs. Almadan kesinlikle bir anlaşma yapmayın, hatta manevi değerlere bu derece dikkat etmeyen bir okula kesinlikle çocuğunuzu göndermeyin!

Kesinlikle katılıyorum. Her şeyi yazılı olarak almak gerekiyor. Aynı şekilde bize de söylendi. Erken kayıt dönemi sınavdan ve sonuç-tercihten önce olduğu için mecbur kabul ettik. Bununla ilgili iptal/iade ile ilgili sözleşmede yazmadığını söylediğimizde kefili biziz diye geçiştirildi. İnşallah çözersiniz.

Okul Kaydı İptal Edildiği Halde Taksitler Çekilmeye Devam Ediyor

14 Ekim 2025 12:44