Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Bimcell 'Astroloji, Spor Bilmem Ne' Paketleri Aldatmacası

Yavuz
09 Eylül 2024 16:18

Bimcell'den tl yükleme karşılığında uygulama üzerinden paket satın alıyorum. Her defasında 60-90 TL gibi rakamlarda ücretler kesilmiş, ben yeni fark ettim, yüklediğim paketle bakiyemde kalan parayı karşılaştırdığımda eksikliği fark edip müşteri hizmetlerini aradım. 'Sim menü uygulamasından astroloji, spor bilmem ne gibi servislere üyeliğiniz bulunmaktadır' gibi saçma bir açıklama yapıldı. Ben cihazımda hiçbir şekilde sim menü uygulaması kullanmadım, gelen mesajlara da asla yanıt vermem açmam. 'Ne zaman böyle bir tıklama ve onay işlemi yapmışım açıklar mısınız' dediğimde hiçbir açıklama yapmadılar, 'iptalinizi gerçekleştireceğim onaylıyor musunuz' dediler sadece ve tamam hiçbir şekilde bu servislerden mesaj istemiyorum dedim. Ardından hesap bakiyeme bakıyorum hala 100 TL eksik var, iade gerçekleştirilmedi. Bunu Bimcell hangi hakla neye dayanarak yapıyor? Bimcell yetkilileri bir açıklama yapabilir mi? Yaklaşık 6-7 aydır Bimcell kullanıyorum, her defasında böyle eksikler çıkıyor demek ki, kontrol etmediğim için her ay benden 90 TL civarı para kesilmiş. Geriye dönük hakkımı da Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak arayacağım, her platformda da bu haksızlığı beyan edeceğim bunu bilin.

Yavuz
09 Eylül 2024 16:21

Ücret iadesi neden yapılmıyor diye yeniden konuyu netleştirmek üzere müşteri hizmetlerini aradım. Bu arada müşteri hizmetlerinde çalışan arkadaşlar gayet makul ve anlayışlı hizmet ediyorlar. Sabırla dinlediler, durumu izah ettim. Geriye dönük ben böyle bir onay ne zaman vermişim diye sordum. 8 Ağustosta böyle bir hizmet üyeliği yapmışım. Bu şu şekilde oluyormuş, bir site üzerinden numaramı veriyormuşum oradan aktif oluyormuş. Ancak burada bir açık var. Bu numarayı ben vermedim, diyelim bir başkası verdi. Peki bu numarayı herhangi bir siteye yazmak bu hizmetin aktif olması için yeterli mi? Diyelim ki verdim, benim buna kendi cihazımdan bir SMS ile 'onay' vermem gerekmez mi aktif olması için? Yok gerekmiyormuş, dedim ki bu bir açıktır, haklısınız dediler. Bir şikayet talebi oluşturdular, dosya numarası aldım ve takipçisi olacağım. Bu açığı Bimcell derhal kapatmalıdır, kişinin bilgisi haricinde numara paylaşılmış olabilir. Ben hizmet sektöründe çalışıyorum, işlerini yaptığım, görüştüğüm yüzlerce insanda numaram var. Aman bir şey olmasın diye numara paylaşmamazlık edemem, çok saçma bu. Bu tür servisler kullanıcının 'onay' SMS'i alınmadan aktif edilememeli, edilmemeli. Bunun takipçisi olacağım. Mevzu üç beş tl değil, yüzlerce insan bu durumdan mağdur oluyor diye tahmin ediyorum. Derhal bu açık kapatılmalı.

Adem
28 Ağustos 2023 15:37

Nevzat
02 Kasım 2023 16:39
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Esra
24 Ağustos 2023 23:04

Ömer
28 Ocak 2024 12:04
Yazgül sonuçtan hiç memnun değil

Bimcell Uygulamasında Tekrarlanan Ödeme Sorunu

Yazgül