Nilay sonuçtan çok memnun

Bilgi Üniversitesi Shuttle Hizmetinde Yaşanan Sorunlar

30 Eylül 2024 12:02

Bilgi Üniversitesi tanıtım günlerinde ve tercih döneminde shuttle olduğu söylenmesi üzerine kayıt yaptırdığım kızım, hazırlık sınıfına gitmek için Kuştepe'ye ulaşmak için shuttle bulamadı. Sabah 08:00 itibarıyla birlikte bekledik. Geç de olsa gelen bir araç, bekleyen öğrencilerin ancak yarısını alarak kalkış yaptı. Geri kalan öğrencilerle birlikte yaklaşık otuz civarı kız öğrenci sabah soğuğunda shuttle kalkacağı söylenen yerde beklemeye devam ettik. Ne bir yetkili ne bir açıklama ne de beklemeye uygun bir durak benzeri yapı yoktu. Erkek öğrenciler balık istifi sığışırken kızlar binemedi. Bir buçuk saati bulan bekleyişin sonunda tüm öğrenciler taksilere doluşup ders kaçırma telaşıyla dağıldılar. Öğrenci işleri ve güvenlikten ilgisiz yanıtlar aldım. Bilgi hattında muhatap bulamadım. Verdikleri numarayı defalarca aradığım halde kimseye ulaşamadım. Kızımı Kuştepe'ye taksi ile yetiştirmek zorunda kaldım ve bu durumdan ben de mağdur oldum. Kızım ve diğer öğrenciler hepsi de şehre yabancı. Bize shuttle sözü verildiği için santral kampüsü çevresine yerleştik. Shuttle sorununun ivedilikle çözülmesi, yeterli araç temini gerekiyor. Bu çocuklar her gün Kuştepe'ye kendi imkanlarıyla gitmek zorunda kalacaklarını bilerek kayıt olmadılar. Kandırılmış olduğumuzu düşündürüyor bu yaşanan durum, ilk günden. Yetkililerden acil çözüm bekliyorum.

Nilay
Nilay
02 Ekim 2024 10:57

Bugün üçüncü sabah, ve shuttle sorunumuz görmezden geliniyor. Yetkililer duyarsız., Kendi imkanlarımızla çocuklarımızı okula yetiştirmeye çalışıyoruz. Taksi yok, otobüsler dolu geçiyor. Kızım shuttle yokluğundan iki kez dersine gecikti şimdiden. Tüm öğretim yılı böyle geçmemeli. Shuttle sözünüze güvenmesek Kuştepe 'ye en yakın bölgeden bir yurda yerleşirdik. Çocuklarımız ile birlikte mağdur edildik. Üç gündür güç bela geç kala kala taksilerle yetişmeye çalışıyor öğrenciler. Yazıktır. Acil çözüm bekliyoruz

Yorumlar (6)

Nazan

Bende aynı şikayetten muzdaribim. Shutlee güvenerek kaydımızı yaptık. Evi santral kampüsüne yakın tuttuk. 2 gündür taksi kullanarak geliyoruz. Çok mağduruz. En kısa sürede gereğinin yapılmasın talep ediyorum

bilgi-universitesi-shuttle-hizmetinde-yasanan-sorunlar-1.jpg
Berna

Aynen bizde Santrale yakın yurdumuzu planımızı yaptık. En kısa zamanda sorunun çözümü ve cevabınızı bekliyoruz

Nazan

Bu şekilde okulada mail atar mısınız. Talep olursa servis gelebilir

Berna

Bende aynı fikirdeyim. Tanıtım günlerinde, kayıtta bu şekilde konuşulmamıştı. Üniversitenin ilk günü çocuklarımızın yaşadığı sorun hiç hoş olmadı. Hazırlık okumak için bu kadar eziyet mi çekmeleri gerekiyor? Santral Kampüsünden Kuştepe Kampüsüne shattların en kısa zaman da uygun saatleri ile çocuklarımızın ulaşımına yardımcı olunacağını düşünüyorum. Konunun en kısa sürede çözülmesi dileğiyle. Şikayetlerimizin yönetim tarafından değerlendirilmesi ve sonucun herkesi mutlu etmesi temennisiyle. İyi çalışmalar diliyorum

Müge
Müge
Benzer Şikayeti Var

Bilgi Üniversitesinde Okula gelip görüşmede ve kayıt esnasında Dolapdere kampüsünün yerinin güvenilir olmadığını ve santral tarafından yurt ayarlamamız gerektiği söylenmişti. Hatta Nelin Okay Hanımefendi ile yurtlar hakkında devamlı görüşmem üzerine, Shuttle var, Herhangi bir sorun olamayacağı söylenmişti. Bizlerde veli olarak, ciddi paralar ödeyerek Santral Kampüse yakın yurt ayarladık. Sabah Shuttle ların kaldırıldığı bilgisi geldi. Bizler bu konunun en kısa sürede çözülmesini ve shuttlerın en kısa sürede tekrar başlamasını talep etmekteyiz. Verdiğiniz sözler bu şekilde değildi. Bizler herhangi bir şekilde sizlere güvenip, sözlerinize güvenip çocuklarımızı verdiğiniz sözlere emanet ettik. Bu durum Bilgi Üniversitesine yakışan bir durum değil. Başarılı ve harika bir üniversite olduğunuza ve bu konuyu en kısa sürede çözüme ulaştıracağınıza inanıyoruz. Burada gidiş geliş nasıl olacak bilmiyoruz. Sabahtan beri bu konuyu çözemedik. Acil çözüm beklemekteyiz.

Nazan

Bu şekilde okulada mail atar mısınız. Bizde aynı sıkıntıdayız. Talep çok olursa Shutlee olabileceği söylendi

Müge sonuçtan hiç memnun değil

Bilgi Üniversitesi Santral-Dolapdere Kampüsler Arası Shuttle HKK.

30 Eylül 2024 17:01

03 Ekim 2024 12:35
Ecem sonuçtan hiç memnun değil

Bilgi Üniversitesi Shuttle Hizmeti Mağduriyeti: Ulaşım Sorunları Öğrencileri Zorluyor

04 Ekim 2024 10:45