18 Ağustos 2023 19:50

Baturoğlu Halı Yıkama (Ümraniye) firması halımı yaktı!
07.08.2023 Pazartesi günü Baturoğlu Halı yıkama firmasına 160x230 boyutunda Armis marka bambu halımı yıkamaya gönderdim. Halının bambu olduğunu özellikle belirttim.

Halımın 11.08.2023 Cuma günü teslim edileceğini söylediler. Cuma günü halımı getirdiklerinde halı resmen pembe olmuştu! Hemen geri aradım ve bambu halılarda ilk yıkamada böyle renk değişimi olabileceğinin tekrar yıkayabileceklerini söylediler.

Ben de misafirimin geleceğini geri ne zaman halımı gönderebileceklerini sorduğumda 16.08.2023 Çarşamba günü teslim edeceklerini söylediler. Tabii ki Çarşamba günü gelmedi halım. Misafirlerime rezil oldum. Perşembe günü halımı getirdiklerinde ise halımda hiçbir değişiklik yoktu bir de üstüne daha kötü olmuştu. Tekrar firmayı geri aradığımda kendilerinden kaynaklı olmadığını halımı garanti kapsamında ise fabrikasına tekrar geri göndermem gerektiğini söylediler ancak garanti sürem dolmuştu.

Ben de halıyı eski haline çevirebilmek ümidiyle çareler ararken neredeyse sekiz farklı halı yıkama firmasını aradım durumu anlattım, halının fotoğrafını göndererek bir düzeltme yapılıp yapılamayacağını sordum. Aradığım firmaların hepsi halımın kimyasal ile yıkanmasından kaynaklı yandığını, bir daha eski haline dönemeyeceğini, yıkanırken hipo kullanıldığında bu durumla karşılaşıldığını söylediler.

Şimdi ben halı yıkamacıya verdiğim parama mı üzüleyim, güzelim Bambu halımın mahvolduğuna mı yoksa misafirlerimin karşısına halısız çıktığıma mı? Baturoğlu Halı Yıkama firmasıyla konuştuğumda asla asla kabul etmiyorlar. Asla telefonda sizi dinlemiyorlar sürekli kendilerinden kaynaklı olmadığını, fabrikanın bunu düzeltebileceğini söyleyip durdular. Şimdi benim halımla aynı özelliklerdeki bir bambu halı en az 6.000 TL’dir. Benim maddi-manevi zararım nasıl karşılanacak?! Tüketici Mahkemelerine kadar gideceğim. Hakkımı her yerde arayacağım her yerde. Resmen paramla rezil oldum resmen!