Emin sonuçtan hiç memnun değil

Axa Sigorta Kasko Devam Poliçemin Şartlarını Bozdu!

06 Şubat 2024 16:01

Groupama Sigorta müşterisi olarak 06 f***91 plakalı aracım için 23.02.2023 tarihinde 182027 numaralı acente (Groupama acentesi) üzerinden 79268*** numaralı 'Genişletilmiş Kasko Süper Oto Sigorta Poliçesi'ni satın aldım. 06.09.2023 tarihinde ise araç değişikliği nedeniyle yine 182027 numaralı acente kanalıyla 7926***9/1 numaralı zeyilnameyi düzenleterek 'sıfır km' olarak aldığım 06 d***81 plakalı yeni aracımı poliçeye ekledim.

Kasko poliçemde, aracım sıfır km olduğu için sıfır kilometre araç teminatı bulunmakta. Groupama, Axa tarafından satın alındığından ve sıfır araç teminatını kaybetmek istemediğimden yenileme (devam) poliçesini de Axa'dan almak zorunda kaldım. Groupama poliçemde aracın tam hasarlı sayılabilmesi için çalınması veya onarım bedelinin araç yeni değerinin minimum %60'ı olması şartı bulunmasına rağmen, Axa yenileme poliçesinde 'aracın tam hasarlı sayılması için çalınmış olması veya onarım bedelinin araç yeni değerinin minimum %80'ine denk gelmesi gereklidir.' şartı koyarak aracın perte çıkma olasılığını çok zorlaştırdı. Ayrıca; İlk poliçemde, tam hasar durumunda ödenecek tazminat tutarı aracın hasar tarihindeki anahtar teslim fiyatı iken, yenileme poliçesine ilk yılda gerçekleşecek tam hasar durumunda aracın fatura değeriyle ödenecek. Aracı 1000 TL'ye aldıysam ve pert tarihinde aracın sıfırı 1500 TL ise durum ne olacak?

Sevgili Axa Sigorta yetkilileri, Groupama Sigorta A.Ş.'yi satın alarak onun tüm yükümlülüklerini, borç ve alacaklarını da devraldınız. Groupama'nın kasko poliçemde bana vermiş olduğu teminatları da aynen devam ettirmeniz hukuki bir zorunluluktur. İki poliçe arasındaki çelişkilerle ilgili olarak şahsen müşteri hizmetlerinizi aradığımda muhatap alınmıyorum, 'acenteniz iletişime geçsin' deniliyor. Acente üzerinden başvuruda bulunuyorum, acente temsilciniz poliçeyi aldığım acenteye sözlü olarak 'hiçbir Groupama müşterisini mağdur etmedik' şeklinde sözlü beyanda bulunuyor ancak teminat şartlarının önceki poliçeyle eşitlenmesi noktasında somut adım atmıyor. Ne zamandan beri sigorta şirketlerinin sözü senet sayılıyor? Sigorta poliçesinin karşılıklı iki tarafıyız, neden sözlü verdiğiniz teminatı poliçeye yazmıyorsunuz? Konuyla ilgili olarak birinin beni arayıp 'acentenize başvurun' demesini istemiyorum, açıkladığım sorun ile ilgili olarak karar verme yetkisine sahip bir yetkilinin beni aramasını ve aydınlatmasını talep ediyorum.

07 Şubat 2024 09:10 (Şikayetten 17 saat sonra)

Sn. K. tarafından siteniz aracılığı ile yansıyan şikayet konusu, Şirketimiz tarafından değerlendirilmeye alınmıştır. Konu hakkında ayrıca bilgi aktarımı sağlanacaktır. Saygılarımızla, AXA SİGORTA A.Ş. Müşteri Şikayet Yönetimi

12 Şubat 2024 16:57

Sn. K. tarafından siteniz aracılığı ile yansıyan şikayet konusu, Şirketimiz tarafından değerlendirilmeye alınmıştır. Konu hakkında ayrıca bilgi aktarımı çağrı kanalı ile sağlanmıştır. Saygılarımızla, AXA SİGORTA A.Ş. Müşteri Şikayet Yönetimi

Emin
Emin
15 Şubat 2024 03:09

Maalesef tamda tahmin ettiğim gibi konudan habersiz ve yetkisiz biri arayıp acentenize ulaşın deyip durdu. Çözüm gelmeyeceğini biliyorum ancak yaptıkları burada tescillenmiş oldu. İşinize geliyorsa diyorlar özetle... Poliçeyi iptal edip başka şirketlere bakacağım mecburen

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

20 Aralık 2023 08:12
Esma sonuçtan hiç memnun değil

21 Temmuz 2023 15:55
Murat sonuçtan hiç memnun değil

14 Aralık 2023 09:32
Axa Sigorta Yeni Aracıma Kasko Pişmanlığı
Axa Sigorta Yeni Aracıma Kasko Pişmanlığı

10 Temmuz 2023 11:44
Groupama Kasko Lastik Paramı Ödemedi Ve Hasarsızlık İndirimimi İptal Etti
Groupama Kasko Lastik Paramı Ödemedi Ve Hasarsızlık İndirimimi İptal Etti
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
02 Ekim 2023 17:12