Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hemşirelerin İlgisizliği Ve Sorumsuzluğu!

10 Temmuz 2024 08:287.677

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi bölümü 125 numaralı odada annem yaklaşık bir haftadır yatmaktadır. Hiçbir şekilde yeme içme yasaktır denildi kolonoskopi sonunda yiyip içebilir denildi annem kolonoskopi oldu çıktıktan sonra Vizite gelen doktorlara annemin artık yiyip içebileceğini sordum onlar da 1 2 saat sonra yiyebilir denildi normalde yemek yiyecek hastanın raporuna bilgilendirme yazılıyor örnek vereyim diyet bir diyet iki diyet üç gibi bizimkine de yazdığını düşündüm sormadım yemek saati geldiğinde yemek istediğimde yemeği dağıtan personel haklı olarak hastanıza hangi yemeği vereceğim yanlış bir yemek veremem diyet listesi nedir bilmiyorum dediğinde öğrenmek için hemşireye sordum yemek saati geçiyor dememe rağmen öğrenelim yazalım denildi aradan 7 8 saat geçti hala bir bilgilendirme ya da raporuna herhangi bir şekilde diyeti budur diyerek bir şey yazılmadı ve annem kolonoskopi'den çıktığı için doktor ara ara yürümesini istedi yürüdüğü sırada serum akmıyor ve ben kendim hasta bakıcı olduğum için bu konulardan anlamadığım için her defasında hemşire çağırdım her defasında beni terslediler beni azarladılar ve cephe aldıklarından dolayı kesinlikle o serumu takmaya yarım saat işleri olur hastaya bakar anlarım fakat hepsi hemşire bankosunun önünde oturup sohbet ediyorlardı bunun üzerine tekrar gidip yarım saat önce çağırdığımız neden ilgilenilmediğini sorduğumda hastanızın başında mı bekleyeceğiz diye bizi azarladılar ben de önce hastam ile ilgilenin daha sonra oturun diye cevap verdim ve hala neden yemek için hangi diyet listesine uyulacak bunun hakkında 7 8 saat geçti dediğimde bana cevap verilmiyor hastamın hakkında bir şey sorduğumda yüzüme bakıp konuşmuyorlar bile bütün sorularım cevapsız kalıyor dalga geçer gibi bakıyorlar bu konu ile alakalı hastayı bilgilendirmediklerinden dolayı ve hastayla ilgilenmedikleri ve buradaki bütün hasta yakınlarına ve hastalara bağırıp azarlayıp aşağılayıcı bir şekilde davrandıkları için kendilerine bu şekilde davranmaya devam ederlerse sizleri şikayet edeceğim dediğimde git kime şikayet edersen et etsem ne olacak diye üzerine tekrar azar yedim ve buradaki bütün hasta ve hasta yakınları özellikle yaşlı teyzeler hemşireler bir şey sormaktan çok korkuyor çünkü her defasında sıran geldi mi beklesene bir susar mısınız gibi kaba cümlelerle psikolojileri zaten bozuk olan hastalara bir de kendileri psikolojik şiddet uyguluyorlar gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

Sedef
10 Temmuz 2024 08:43

Şikayetim  genel cerrahi 125 numaralı odaya bakan 8 Temmuz gece vardiyasında kalan erkek hemşire ve kapalı esmer zayıf hemşire içindir

Öne ÇıkanKonular