ASKİ Su Sayacı Mağduru

ASKİ Su Sayacı Mağduru
07 Haziran 2024 21:56

Merhabalar, Ankara Zirvekent TOKİ DY24 binasında bulunan 2200555 aboneliğine ait su sayacım, haberim olmadan ve hiçbir bilgi verilmeden değiştirilmiştir. Sebebi ise patlak ve arızalı olmasıymış. Ancak sayacım gayet korunaklı bir dolabın içerisinde bulunmaktadır. Buna karşılık benden 1434 TL'lik bir ücret yansıtılmıştır. Eğer sayacım patlaksa, önceki aylarda neye istinaden bana fatura kesildi? Ya da arızalı ise ben nasıl kullanım yaptım? ASKİ bölge müdürlüğü müdürüne bildirim yaptığımda ise bana yardımcı olmak yerine 'istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz' denildi. CİMER'e de şikayette bulunacağım. Mağdurum.

07 Haziran 2024 21:47

İSKİ abone hizmetleri tarife ve uygulama yönetmeliği kitapçığının 25. Sayfadaki h maddesine göre bu işlemden ücret alınmaması gerekiyor. Çünkü muhafazalı, kapalı, korunaklı su saati için ben hiçbir bildirim ve istekte bulunmadım. Bulunmadığım halde değiştirilen su saati için benden ücret talep ediliyor. Yetkililere buradan sesleniyorum hata düzeltilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağını bildiriyorum.

10 Haziran 2024 11:48

Düzeltme İSKİ değil ASKİ klavye hatası