ABB - Ankara Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Şikayet Bildirimi Kolaylaştırılmalı.

16 Mayıs 2024 11:10

Bugün (16.5.2024) sabah saat 09:00 sıralarında trafikte egzozundan yoğun duman çıkaran bir araç gördüm (araç kamerası ile kirliliğin tespitini yaptım) ve şikayet edebileceğim bir mercii aradım. Araçların bakımlarını ve egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmadan, insan sağlığını hiçe sayarak havayı kirletmesi ve trafikte dolaşması üzerine şikayet edilebilecek bir merci bulamadım. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Masa'sına ve Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü'ne ulaşamadım. Hepimizin sağlığını olumsuz etkileyen bu araçların şikayet edilebilmesi için kapsamlı yaptırım yetkilerine sahip ve kolay ulaşılabilir birimlerin oluşturulması gerektiğini düşünüyorum ve bu yönde adım atılmasını bütün toplum adına talep ediyorum. Gönül ister ki hava kirleticileriyle mücadele için bir WhatsApp hattı kurulsun ve duyarlı insanlar tespitlerini yazılı ve görsel argümanlarla iletsinler. Böylece caydırıcı cezalar uygulanabilir ve bu tür olumsuz görüntülerin trafikte azalmasına katkı sağlanabilir.

ABB - Ankara Büyükşehir Belediyesi Sinyalizasyon Ve Altyapı Şube Müdürlüğü'nü Göreve Davet Ediyorum!

11 Temmuz 2024 20:29
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Duman Altında Kalan Ev Ve İlgisiz Belediyecilik

14 Şubat 2025 19:35