Atilla sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Sigorta Eskisi Yerine Yenisi Klozu

Anadolu Sigorta Eskisi Yerine Yenisi Klozu
30 Mart 2024 11:29

Opel Eskişehir A***** bayisinden 28 Ağustos 2023 tarihinde teslim aldığım otomobilim ile 03 Şubat 2024 tarihinde kaza geçirdik. Aracım henüz yaklaşık 5.600 km'deyken 1344****01 numaralı hasar dosyası kapsamında pert işlemine tabi tutulmuştur. Anadolu Sigorta Kasko Poliçemde, "Eskisi Yerine Yenisi Klozu kapsamında: İlk tescili sigortalı adına yapılmış ve tescil tarihinden itibaren bir ay içerisinde şirketimize kasko sigortası düzenletilmiş, model yılı poliçe düzenleme yılına eşit olan 0 (sıfır) km araçların ilk bir yıllık sigorta süresi içerisinde çalınmaları
veya tam hasara uğramaları halinde, Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları’nın b. 3.3.2.2. Ve b. 3.3.2.4 hilafına tazminat, aynı marka, model ve model yılında, yoksa bir üst model yılında 0 (sıfır) km aracın anahtar teslim satış fiyatı üzerinden ödenecektir." şeklinde bir kasko teminatı bulunmaktadır. Buna rağmen, aracımın pert işlemi ısrarla 0 (sıfır) km araç bedelinden çok daha düşük bir bedel üzerinden yapıldı. Bu haliyle hak kaybına uğradım ve mağdur oldum. Anadolu Sigorta Kasko Poliçemde bu durumu düzenleyen yukarıda belirttiğim üzere açıkça bir poliçe hükmü bulunmasına rağmen sözleşmeye aykırı bu işlemi uyguladılar. Konu hakkında sigorta şirketine mağduriyetimin giderilmesi için eksper şirketi, sigorta acentesi, dilekçe ve müşteri iletişim merkezi aracılığı ile 4 kez itirazda bulundum, bana hep "××× numaralı bildiriminiz yanıtlandı. Xxx tl 'ye kadar pert işlemi yapabiliyoruz. Sigortalı kabul ederse devam edelim. Aksi durumda onarım uygundur. Anadolu anonim Türk sigorta şirketi mersis NO:xxx" tarzında dönüş yapıldı. Yapılan teklif 1 kuruş bile yükseltilmedi. Aracın onarıma gönderilebileceği korkusuyla mecburen teklif edilen ödeme miktarını kabul ettim. Eskisi yerine yenisi klozu poliçede satılıyor fakat gerçekte uygulanmıyor, beni mağdur eden bu şirketi kınıyorum. Ayrıca defalarca aramama rağmen ödemeyi de 26 Mart 2024 tarihinde yaptılar.

01 Nisan 2024 12:01 (Şikayetten 2 gün sonra)

Paylaşmış olduğunuz konuya ilişkin 4850685 numaralı bildirim oluşturulmuştur. Konu hassasiyetle değerlendirilerek tarafınıza en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

01 Nisan 2024 14:13

Firma ekleyeceğim mesajla sorunumla ilgi şikayetimi yanıtladı. Klozun uygulanmama nedeniyle ilgi yorum yok, aynı tür yanıtlarına devam ediyor. Firma yanıtı; "48xxx5 numaralı bildiriminiz yanıtlandı. Maksimum pert rakamı üzerinden dosya ödenerek dosya kapatılmış olup farklı bir ödeme yapılmayacaktır. Anadolu anonim Türk sigorta şirketi"

02 Nisan 2024 11:55

Söz konusu başvurunuza dair 4850685 numaralı bildiriminizle ilgili yetkililerimiz tarafından e-posta ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, ANADOLU SİGORTA Müşteri İletişim Merkezi

03 Nisan 2024 18:11

Bana e-posta gelmedi, bu firma yanıtlarını yapay zeka mı yazıyor acaba? Hep aynı şeyler, dosya sorumsuzu konuşma yetisine sahip değil mi? Tüm süreç boyunca arayıp da arkadaş senin derdin nedir diyen olmadı bana. Kısacası çözüm bulamamamın yanında bu klozun işletilmemesi ile ilgili açıklama da alamadım şu ana kadar.

Özge sonuçtan hiç memnun değil

12 Aralık 2024 08:22
Kaza Sonrası Pert Araç İçin Onarım Israrı Ve Düşük Teklif
Onur sonuçtan hiç memnun değil

24 Mart 2025 07:27
Merve sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 17:32
Sigorta Şirketinin Uzun Süreli Oyalamaları Ve Yanlış Bilgilendirmeleri
Cengiz sonuçtan çok memnun

22 Eylül 2023 19:23
Melih sonuçtan hiç memnun değil

15 Mayıs 2024 15:27