Sena sonuçtan hiç memnun değil

Eğitimden Uzak, Ticari Odaklı Hayal Kırıklığı

25 Aralık 2024 03:06

Adeyk Forum Bornova şubesine gidiyordum. Tam bir hayal kırıklığı. Bir öğretmen olarak, buranın maalesef eğitimden uzak bir kurum olduğunu söylemem gerek. Tamamen eğitim adı altında sadece işin ticari boyutuyla ilgilenen bir ekip. İşleri sadece satış, sonrası asla yok. Son derece umursamaz olmalarının yanı sıra satış sürecinde vaat edilen hiçbir konunun arkasında da değiller. O kadar net belirtiyorum ki vaktim de param da ziyan oldu.
Tonla şikayetim var ama beni artık CİMER'e kadar şikayet noktasına getiren konu, Kur boyunca almam gereken ders saatinin yarısını bile alamamam oldu.
Kur başında tüm öğrencilerden tam para almalarına rağmen öğrenci sayısı eksik olduğunda "yeteri kadar öğrenci yok derse devam edemiyoruz" gibi saçma gerekçeyle dersimi kestiler. Günlük 4 saat ders almam gerekirken düzenli olarak sadece 1 saat ders yaptık. E herkes parasını vermiş, herkesten günlük 4 saat parası almışlar. Orada 1 kişi de olsa sınıf tam da olsa kurum vaat ettiği ders saatini vermekle yükümlü. Ama kimin umurumda! Kur boyunca bir kere bile arka arkaya 4 saat ders yapmadım! Bununla ilgili konuştuğumda aldığım cevap kısaca "prosedür böyle" oldu. Ama satışta kimse prosedür okutmadı ya da bilgisini vermedi! Madem öyle niye en başında söylemediniz kabul etmezdim dediğimde iş daha başka bir boyut aldı. "ben müneccim miyim. Öğrencilerin gelmeyeceğini nereden bileyim" vb. Rahat ve alakasız cevaplar aldım.
Yazıklar olsun bu sözde bir eğitim kurumu!
Öğrenci sayısından bize ne! Ben vermişim paramı!

Konuyla ilgili çözüm de üretilmedi, alamadığım derslerin parasını da alamadım. Bununla ilgili bir telafi dersi de yapmadım. Burası belediye değil ki özel kurum. Herkesten topladıkları para yanlarına kar kaldı, ben de verdiğim paranın yarısının bile karşılığını alamamakla kaldım.
Normal bir dil kursunda düzenli olarak kitap-dinleme-okuma-yazma yapılması gerek. İnanın doğru düzgün bir şey yapamadık.
Sınıflar kötü, teknoloji sıfır, pazarlarken söyledikleri "7-8 kişilik sınıflar" konusu tamamen yalan! Gibi gibi...

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Bornova Şubesinde Peşin Ödenen Kurslar İptal Edildi, İade Talebim Reddedildi

10 Ocak 10:41

Cevapsızlık Ve Ödeme İhmali Nedeniyle Mağduriyetim

09 Ocak 08:57

25 Eylül 2025 18:51
odedigim-dersler-verilmedi-ogretmen-degisiklikleri-ve-iletisim-sorunlari-yasiyorum-1.jpg
Yakup sonuçtan hiç memnun değil

Amerikan Dili Edebiyatı Kursları Dil Kursunda Eksik Eğitim ve Mağduriyet

10 Temmuz 2025 15:17