Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Doktor Ve Hastane Personelinin (bankodaki) Yetersizliği

23 Eylül 2023 15:47

Ben 13 Eylül 2023 'de bir kaza sonucu sol kolumdaki ağrı sebebiyle Sarıyer Hamidiye devlet Hastanesi acil servisi'ne gittim. Röntgen ve tomografiler sonucunda sol kolumda kırık olduğunu söylediler. Gerekli tetkikler yapıldı, fakat ortopedi cerrahisi olmadığı için Seyrantepe Hamidiye devlet Hastanesi'ne sevk edildim.

Sağ olsun doktor hanımefendi çok ilgi ve alaka gösterdi, fakat o gün Seyrantepe'deki acile tekrar gittim. Tabi Sarıyer'deki hastane gibi ilgi alaka, hele saygı hiç yok, sanki kafalarına silah dayamışsınız gibi iş yapmaya çalışıyorlar. Sık sık kahve molası verip hastaları bekletmeleri ise cabası. Zor bela bana bakmak zahmetinde bulundular. Tekrar filmler çekildi, ki ilk gittiğim hastane röntgen gördükleri halde bana medikal bir alçı almam gerektiği söylendi.

600 TL para verip aldık. Sigorta ne işe yaradı burada, neyse onu bile takmak için 2 saat beklettiler. Saat 14'te gittiğim hastanede 21.30'da çıkabildim, keza ne ağrı kesici bir ilaç, ne de tedavi edici bir ilaç yazılmadı. 10 gün sonra kontrole gelmemi söylediler. 22 Eylül 2023 'de gittim, rica minnet numara aldım ortopedi doktoruna göründüm, tekrar röntgen çekildi, 2 hafta daha alçıda kalması söylendi.

Bir çalışan olarak rapor istedim. Sekreterlik bankosuna gittim, kimlik bilgilerimi verdim. Bilgisayardan bakarak işlem yapmaları gerekirken türbanlı bayan yanındaki delikanlıyla kakara kikiri alaylı bir üslupla akşam 16.30'da rapor aktif olur dedi. Hastaneden çıktım, tam 2 saatlik yoldan gelmiştim, tekrar geri dönerken evime geldiğimde telefon geldi. Hamidiye Hastanesi'nden eski rapor tarihim daha dolmadığı için yeni rapor yazılamıyormuş ve cumartesi günü gelip acil ortopediden yeniden kayıt açtırmam gerekiyormuş.

Velhasıl kerem, 2 saatli o yolu kırık kolla cumartesi hastaneye geldim, acil ortopedi sekreterine durumu anlattım, alçı odasına geçip tetkikleri girip kayıt oluştursunlar dedi. Gittim yine aynı asık suratlı doktor efendiler, yine zorluya zorluya işlem yaptılar. İnşallah doğru yapmışlardır. Sekreter hanıma geldim, tamam pazartesi gelin ortopedi klinik sekreteri rapor yazsın dedi. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü, inanın üst kattaki sekreter cumartesi kayıt açtırırsan pazartesi gelmene gerek yok diyor, alt kattaki hayır gelmen gerek diyor. Allah aşkına eziyet çektirmek için mi koydunuz bu kişileri oraya.

Erkan
Erkan

İstanbul Kağıthane Kızılay özel hastanesine eşimle gittik yoğun karın ağrısı nedeniyle aciline ama acile almayıp muhaneyeye üst kata gönderdiler mecbur 600 TL muayene parası ödedik doktor muayene edip ultrason istedi vezneye gidince 1000 TL ultrason parası istediler tabi ödeyemedim hasta hasta eşimi mecbur eve getirdim acilde muayene etmiyorlar artı çok yüksek paralar istiyorlar bu parayı vatandaş nasıl ödesin çok lüks nir hastahanede değil devlet bunları denetlemiyor mu acile almıyorlar hani acilde acil durumlarda bakcaklardı lütfen bu durumla ilgilenin

06 Mayıs 2024 16:37

10 Ekim 2023 06:19
Haydar sonuçtan hiç memnun değil

Alo 184 Sağlık Bakanlığı İlgisiz Muayene Ve Yetersiz İstirahat İzni!

28 Ocak 2025 09:47
Alo 184 Sağlık Bakanlığı İlgisiz Muayene Ve Yetersiz İstirahat İzni!