Gokhan sonuçtan hiç memnun değil

Allianz Sigorta Ödeme Yapmıyor Ve Ulaşması Zor

04 Nisan 2024 00:36

Allianz Sigorta kasko'yu tercih etme sebebim, yıllardır araç kullanmama rağmen hiç kullanmadığım kasko poliçesi ile ilgili, küçük şirketlerin ödeme yapmada türlü sorunlar çıkardığı ve ödeme sıkıntıları yaşanabileceği yönündeki duyumlarımdı. Kasko'nun riskli durumlar için yapıldığını ve tekrar risk almak istemediğimi düşünerek, Koç grubu'na bağlı olduğunu düşündüğüm Allianz sigortayı tercih ettim. Hem kasko hem de imm kapsamını dikkate alarak poliçemi yaptırdım. Ne yazık ki, küçük bir kaza sonucu ticari bir taksiye arkadan hafifçe çarptım ve sonradan öğrendiğime göre, taksi tarafından onarım süresi için 7 günlük ticari kazanç kaybı nedeniyle 11 bin TL'lik bir masraf talebiyle karşılaştım.

Trafik sigortasının kapsamadığı bu durumda, karşı tarafın ticari kazanç kaybı nedeniyle oluşan masraflar için Allianz sigortayı defalarca aradım. İlk başta yanlış bir e-posta adresi verdiler. Haftalar sonra geri dönüş alamayınca tekrar aradım ve karşılayan çalışan, olayı dinleyip 'bunu ödemez, boşuna uğraşmayın.' tarzında yardımcı olmaya çalıştı. Dosya açma konusunda ısrarcı olmam sonucunda sonunda doğru e-posta adresini alabildim ve dosya bilgilerini ilettim, ancak aylar, haftalar geçmesine rağmen yine dönüş alamadım.

Yaptığım araştırmalara göre imm poliçesi, trafik poliçesinin karşılamadığı zararları karşılamak amacıyla ihtiyari olarak yapılmaktadır ve işbu kazanç kaybı trafik poliçesi teminatında olmadığından imm poliçesi teminatındadır. İmm sigortası genel şartları madde 1 gereğince, kazanç kaybı sigorta şirketinin sorumluluğu altındadır. Kazanç kaybının imm teminatında olduğuna ilişkin sigorta tahkim komisyonu 2017 e. 61040 esas sayılı, 2018 k. 12548 karar sayılı ve 25.02.2018 tarihli kararı bulunmaktadır. İhtiyari malı mesuliyet genel şartları, Hazine Müsteşarlığı tarafından düzenlenmektedir.

Bu durumda Allianz Sigorta'nın, cüzi bir ücrette dahi gösterdiği profesyonellikten uzak yaklaşımları ve sonuç olarak ödeme yapmaması, ayrıca muhatap bulma ve bilgi alma gibi konularda da tarafımca başarısız bulunmuştur ve bir daha asla tercih edilmeyecek.

Gokhan
01 Haziran 2024 10:33

Cevap yazmaya tenezzül bile edilmemesi, kötü niyetlerinin açık göstergesidir.

13 Aralık 2023 17:57

Yanlış Poliçe Gönderimi Ve İptal Sürecinde Yaşanan Sorunlar

22 Temmuz 17:20
yanlis-police-gonderimi-ve-iptal-surecinde-yasanan-sorunlar-1.pdf
Eren sonuçtan hiç memnun değil

22 Ocak 2024 11:19

24 Şubat 2024 14:49
Ertem sonuçtan hiç memnun değil

16 Temmuz 2024 09:48