Alia Ajans Tarafından Galeyana Getirilip İmzalatılan Sözleşme

21 Nisan 2024 17:04

Alia Ajans'a çocuğum için başvuru yaptım. Başvurunun olumlu sonuçlandığına dair bir süre sonra telefon aldım ve otele görüşmeye çağrıldım. Genel bir bilgilendirme sonrası önümüze bir sözleşme konuldu. Oyunculuk eğitimi adı altında üç farklı fiyatlandırma tablosu ve eğitim detayları yazıyordu; 4.000, 4.500 ve 4.900 TL'lik rakamlar. Eğitimlerin online verileceği söylendi. Ödemeyi sonra yapabileceğimizi söyledik. Ama eve dönünce Şikayetvar sitesinde yazılan olumsuz yorumları görünce iptal etmek istedik. Aradık ama iptal edemeyeceğimizi, parayı ödemek zorunda olduğumuzu, icraya vereceklerini söylediler. Ödemeyi yapmayacağımızı, galeyana getirip sözleşme imzalattıklarını, sözleşmemizi iptal etmenin yasal hakkımız olduğunu ve yasal yollara başvuracağımızı söyledik. İnsanların umutlarıyla oynayıp ki şu devirde bundan çıkar sağlamak istemeleri gerçekten çok üzücü insanlık ya da vicdan hiç kalmamış ne yazık ki. İnsanları bu tür olaylardan koruyacak bir yasanın olması şart. Nasıl kurtulabileceğimizin yollarını arıyoruz. Bilgisi olan var ise yardım rica ediyoruz

profile profile profile
21 Nisan 2025 13:29

Bugün bir avukatlık bürosundan ihtarname geldi. İhtarnamede parayı eğitim için istediklerini değil, fotoğraf çekimi yaptıklarını ve bu fotoğrafları siteye koymak için istediklerini yazmışlar. Dalga geçiyorlar insanlarla. Hemen avukat tutup dava açacağım. Bu duruma kadar gelen veya konuyla bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi

Yorumlar (25)

Süleyman
Süleyman

Biz para ödedik 9600 TL ve IBAN'dan yolladık elimizde başka bir kanıt yok nasıl birlikte hareket ederiz

Rabia
Rabia

Dekont ve sözleşme varsa ve onlara yazın iademi istiyorum diye. 7 gün geçerse ekran görüntüsü alıp diğer delillerle tüketici hakem. Heyetine başvurun

Sweras
Sweras

Son durum ne oldu yardımcı olabilecek var mı

Hülya

Nasıl sonuçlandı dosyanız son durum nedir bizde aynı şeyi yaşıyoruz da yardımcı olur musunuz

Nedim
Nedim

Ben sözleşme imzaladım fakat ödeme yapmadım herhangi bir sorun olur mu

İadeli taahhütlü sözleşme fesih yazısı nereden gönderdiniz bizde aynı durumdayız

Saliye

Merhaba ne yaptınız? Bize aynı şey olmuştu şu an icraya verdiler. Mahkemeye siz başvurdunuz mu?

Kemal
Kemal

Para ödemediyseniz korkmayın yasal yollarla size hiçbir şey yapamazlar adamlar zaten düzgün bir işletme olsalar size böyle geri dönüş yapmazlardı

Hanifi
Hanifi

Bende dün bir sözleşme imzaladım 1000 lira elden verdim ayın 1nde ise 9bin ibana atmamı söylediler iptal etmek istiyorum ne yapmam gerekiyor arkadaşlar

Ümmühan

Umarım öyle olur hiç ses çıkmadı şu ana kadar

Erman

Aynı durum bende de var ödeme yapmadım avukata vereceğiz dediler. Siz ne yaptınız ödeme konusunu nasıl bir yol izlediniz

Metin
Metin

Sonuç var mı durumdaa

Hülya

Son durum nedir acaba bizde mağduruz da bilgilendirir misiniz ödeme yapmadık bizde

Erman

Hayır herhangi bir icra yok şu an

Saliye

Ne yaptınız icraya verildi mi? Bizim verildi ama sonunda kadar hakkımı arayacağız

Erman

Hayır herhangi bir dönüş olmadı hâlâ

Cengiz

Herhangi bir dava veya icra dosyası açtılar mı?

Medet
Medet

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup paranızı geri alabilirsiniz

Ümmühan

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Mal alım olmadığı için onları kapsamadığını söylediler. Ticari mahkemelere başvurabilirsiniz dediler. Karşı taraftan bir hamle gelirse mahkemeye başvurup dava açacağız

Uğur
Uğur

Merhaba Alia ajansın şikayetlerini okuyup bende parayı yollamadım icraya vereceklerine dair mesaj attılar siz ne yaptınız bir sonuca varabildiniz mi

İcraya verdiler mi?

Ümmühan

İadeli taahhütlü sözleşme fesih yazısı gönderdim ama henüz karşı taraftan bir ses yok. Bekliyoruz

Yanıltıcı Sözleşme Ve Oyunculuk Vaadiyle Mağduriyet

26 Mayıs 2025 02:38
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Alia Ajans Tarafından Tehdit Ediliyorum

Özgür