AFAD Yerinde Dönüşüm İstedim, Kira Yardımı Kesildi

04 Ağustos 2024 18:18

Yerinde dönüşüm için AFAD'dan hak sahipliğimizden vazgeçip çevre ve şehircilik il müdürlüğü'ne imza attık. Kira yardımı kesildi. Aynı binada yerinde dönüşüm istemeyen komşulara kira yardımı yattı. Onlar TOKİ'den alana kadar yatacak. Biz yerinde dönüşüme yeni başladık. 8 ay sürecek. Yani evimizi yapmadık. Evimiz yok. Kirada oturuyoruz. Bu adaletsizlik. Bunun acilen düzeltilmesi lazım.

Abdurrahman bey aynı durumdayız benimkide kesildi. Ödeme ilgili bir gelişme var mı

Yasemin
Yasemin

Bizim evimiz depremde yıkıldı, ben ve annem enkazda kaldık. Kira yardımımız maalesef kesildi. Temmuz ve Ağustos ayı alamadık. Afada gittik''hak sahipliğine başvurunuz yok, ondan kesilmiş''dediler. Yerinde dönüşüm ve hibe için müracaat etmiştik E-Devlet'ten ondan mı kesildi yani dedik. Evi yıkılmış ev sahibiyiz zaten, yeterince hak sahibi değil miyiz dedik. Vs. Boşa konuştuk oradakilerle. Ağustos 15 i bekleyin, bir daha görüşülecek kira yardımları takip edin dediler. Sonuç! Sıfır. Kira mira yatmamış. Ben de Ankara afadı aradım. Durumu anlattım. Ay sonunu bekleyin dediler. Şaka gibi! Çevre ve şehirciliğe mi gidelim, CİMER'e şikayet mi edelim, ne yapalım? Mantıklı tek bir açıklama yapan bir kurum da mı olmaz arkadaş? Anlayan bilen varsa cevap yazarsa memnun oluruz. Teşekkürler

Abdurrahman

Aynı durumda olan Bazı arkadaşlara yatmış. Bazıları beklemede. İnşallah düzelecek ve yatacak. Öyle görünüyor

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Kira Yardımı Yatmadı
1 Takipçi